GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTER!

Her insanın kabul etse de etmese de göstermek istemedikleri gerçek yüzleri vardır ;

Öfkesi gibi, değiştirmek istediği değiştiremediği gerçeklerdeki öfkeleri.

Kendine mi, hayata mı, düzene mi bilemediği kabul edemediği isyanları.

Her zaman aynı modda kalınmıyor bazen insanlara dahi çoğunlukta insanlara dahi tahamülsüzlük artıyor.

Bu tabii ki geçici duygular o anki hissedilenler bunları okuyup da her zaman bu modda kalındığı zannedilmesin insan olmanın gerektirdiği duygular bunlar.

Sadece bazı insanların bunlardan kendilerine nebalar yüklemesi sırf bir şeyler söyleyebilmek için ortaya çıkışları saçmalık.

Çoğunlukla bu tip insanların bu sorunları kendisininde çokça yaşadığı ama duygularını kendisi dahil kimseye ifade edememesinden, kabul edememesinden kaynaklanıyor.

Dile getirememesi çevresel faktörleri kapsama haline gelmesiyle bilemediğinden, korkularından, kaygılarından mış gibi yapmaktan kaynaklanıyor.

Bu gibi düşüncelere sahip olanlardan olabildiğince uzak durmakta her zaman yarar olduğunu şiddetle savunanlardan oldum hep.

Belki yalnızlaştım, anlaşılmalarım azaldı ama yıllar geçtikçe ısrarla anlamayacakları cümleler kurmak onlara kendimi ifade etmek sahte gülümsemeler yapmaktan ortaya enerjimi vermeme kararım çıktı.

Hele herşeyi çok biliyor görünenler egolarını tatmin edecek kobay arayanlar hiç ama hiç ilgi alanıma girmemeye başladı.

Bu yorgunluktan öte başka duyguları kapsıyor bedende, sebebi boş insanlara, çok bilmişlere tahammülsüzlük boşa koyuşluk.

Sadece saygı bekliyorum verdiğim gibi, kimse kimseyi sevmek zorunda değil, fikirler uyuşmuyorsa görüşmek zorunda hiç değil, şartların elverdiği sürece seviyeler korundukça olmaması için sebep değil.

Hepimiz aynı evrenin icinde, sayısız galaksilerin birinde, ismi dünya olan gezegenin bünyesindeyiz. Dünyada standart yaşama süresi Türkiyeye göre ,başına bir şey gelmedikçe 60 ile 80 yaş istisna olarak 90’ı geçen formda olan insanlar çıksa da gerçek bu.

Bizlerden önce milyarlarca insan geldi gitti bu hayattan kendi bedenlerinde tekamüllerine tamamlamak için geldiler, gittiler bizler de aynı olacağız.

Hissedebileceğimiz sadece yaşadığımız bu hayattaki duruşumuz oda yaşadığımız süreçte
Bir düşünün hayatınızda kaç kişinin umurumdasınız?

Söylemek istediğim hani o saçma sapan kaprisleriniz, egolarınızın boş olduğunu artık farkınıza varmanız kendinize inandıramadığınız samimiyeti başkalarına empoze etmemeniz.

Yazdıklarımın içinden almak istediğiniz kadar alabilirsiniz hatta üzerinde düşünebilirsiniz de gerisi teferruat olacaktır.

Bilinç seviyenizi yüksek tutmanız dileğiyle Sevgide kalın….
Emel Araz

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.