PendikHaber Girişi : 02 Temmuz 2024 16:47

Gıda Denetimlerinde Yeni Dönem Başladı

Gıda Denetimlerinde Yeni Dönem Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda işletmelerinin denetim durumlarının tüketiciler tarafından takip edilmesine imkan sağlayan karekod uygulamasını hayata geçirdi. Bu uygulama, gıda güvenilirliğini tarladan sofraya kadar uluslararası standartlara uygun bir şekilde sürdürmeyi hedefliyor.

 

Bakanlık, gıdaların üretim aşamasından tüketim aşamasına kadar olan süreçteki resmi kontrolleri kesintisiz olarak devam ettiriyor. Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından daha önce duyurulan 'Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması' resmen başlatıldı. Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla geliştirilen bu uygulama ile gıda işletmelerinin denetim durumları takip edilebilecek.

 

Her bir işletmeye özel olarak hazırlanan karekod içeren görseller, gönüllü olarak gıda işletmeleri tarafından https://guvenilirgida.tarimorm... adresinden indirilip tüketicilerin görebileceği yerlerde sergilenecek. Tüketiciler, bu karekodları mobil cihazlarına indirdikleri 'Tarım Cebimde' uygulaması ile taratarak işletmeye ait kayıt/onay numarası, ünvan, adres ve en son denetim tarihine dair bilgilere kolayca ulaşabilecek.

 

Uygulamanın amacı, tüketicilerin menfaatlerini en üst düzeyde korumak ve Bakanlığın gerçekleştirdiği resmi kontrollerin görünürlüğünü artırmaktır. Gıda işletmecileri, https://guvenilirgida.tarimorm... adresindeki 'İşletme Karekod Oluşturma' linkine tıklayarak uygulamaya dahil olabilirler. Gerçek kişi işletmeleri için iş yeri sahibinin kimlik ve işletme kayıt/onay numarası, tüzel kişi işletmeleri için ise vergi ve işletme kayıt/onay numarası bilgileri girilerek karekod içeren belge oluşturulacak ve bu belge tüketicilerin görebileceği bir alanda sergilenecektir.

 

Tüketiciler, 'Tarım Cebimde' mobil uygulaması üzerinden işletmelerin denetim bilgilerine ulaşabilir, uygulamanın 'Gıda Kontrol' menüsündeki 'İşletme Denetim Sorgulama' kısmına tıklayıp kamerayı işletme görseli üzerindeki karekoda yaklaştırarak işletmelerin ünvan, adres, kayıt/onay numarası ve en son denetim tarihi gibi bilgilere erişebilirler.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.