Kültür ve SanatHaber Girişi : 19 Temmuz 2022 10:06

Giresun’u keşfetmeye hazırlanın!

Giresun’u keşfetmeye hazırlanın!

Ülkemizin her bölgesi keşfedilmemiş güzellikler barındırıyor.

Mavi ile yeşilin bir arada olduğu Giresun da sadece doğal güzellikleri ile değil, tarihi ile de herkesin ilgisini çekiyor.

AYGAD’ın Karadeniz Kültür Gezisine katılan 35 gazeteci Giresun’un tarihi mekanlarını yerinde inceledi. 

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (AYGAD) ilk olarak Giresun Belediyesini ziyaret etti. Gazetecileri Turizm Koordinatörü Tamer Uzuner ve Basın Sorumlu Yardımcısı Zafer Akılmak karşıladı.

AYGAD’ın kültür gezileri hakkında bilgi veren Başkan Işıkdağ; “Öncelikle amacımız gazetecilerin Türkiye’nin değişik bölgelerindeki koşulları, kentlerin gelişimi ve sosyokültürel farklılıkları tanımasını sağlayarak, ülkemizin tarihi ve turistik güzelliklerini aktarmak” dedi.

“Giresun Tombul Fındığı AB tarafından tescillendi”

Giresun fındığı hakkında bilgilendirme yapan Turizm Koordinatörü Tamer Uzuner ise, “Coğrafi yapısından dolayı Giresun fındığı kaliteli ve farklı lezzete sahip. Giresun Tombul Fındığı artık Avrupa Birliği’nde de tescilli. Fındık ile ilgili Araştırma Enstitüsü ve Bilimsel Araştırma Üniversitesi burada.

Kaliteli fındığı muhafaza etmek ve elektronik ortamda satışa sunmak için

dünyanın ilk fındık borsası da Giresun’da kuruldu” sözlerine yer verdi.

Kendilerini tanıtan gazetecilere, fındık ve çay ikram edildi.

Keyifli ve hoş sohbetten sonra AYGAD üyeleri, Keşap ilçesinde Meşhur Kurufasulyeci Cinağa’nın yerinde yemek molası verdi.

Yemekte, Basın Danışmanı aynı zamanda AYGAD üyesi de olan Aslı Işıksağlam ve Giresun Şubesi Türkiye Yazarlar Birliği yönetim kurulu üyesi Hatice Satgun eşlik ettiler.

Tarihi Yerlere Ziyaret

Turizm Birimi Büro Personeli Dilek Kılıç’ın eşliğinde gazetecilerin ilk ziyareti; önceden Gogora Kilisesi olan Giresun Müzesi’ne oldu.

Müzede, bölgeden toplanmış ve diğer müzelerden devir olmuş arkeolojik ve etnografik eserler ile sikkeler sergileniyor.

Tarihin içerisinde yolculuk: Zeytinlik Evleri

Anadolu sivil mimarisinde eşine az rastlanır bir mahalle kültürü

Giresun’da 19. yüzyılda Fransa’nın Marsilya kentinden getirilen malzemeler kullanılarak yapılan ve 3. derece kentsel sit alanı olan tarihi Zeytinlik Evleri, gazetecileri tarihte yolculuğa çıkardı.

Giresun Kalesi

Kale birinci derece doğal ve arkeolojik sit alanı olan ve Giresun’u ikiye bölen yarım adanın en yüksek yerinde, şehre hakim volkanik kayalık üzerinde yer alıyor.

Kalede milli mücadele kahramanı Topal Osman Ağa’nın anıt mezarı da bulunuyor. 

Manzara Tepesi’nde ise yeşil ve mavinin buluştuğu Giresun’u seyreden gazeteciler hatıra fotoğrafı da çektirdi.