GündemHaber Girişi : 20 Nisan 2023 10:04

Globelink Ünimar, Şile’de deniz temizleme araçlarını hizmete sundu

Globelink Ünimar, Şile’de deniz temizleme araçlarını hizmete sundu

30 yıla yaklaşan deneyimiyle lojistik ve tedarik zinciri kesiminin öncüleri ortasında yer alan Globelink Ünimar, toplumsal sorumluluk alanında projeler geliştirmeye devam ediyor. İş süreçlerinde etrafın ve doğal kaynakların korunmasını ön plana alan Globelink Ünimar, artık de Şile Belediyesi’yle ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Şile’de deniz yüzeyinin temizlenmesi ismine değerli bir adım attı. Bu kapsamda, 19 Nisan’da Globelink Ünimar İcra Şurası Üyeleri Koray Çıtak, Selçuk Uray ve Pazarlama Süpervizörü Efe Çıvgın ile Şile Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Aydagül İpek Akyol’un iştirakiyle gerçekleştirilen lansmanla birlikte kıyı ve deniz paklığı yapabilen insansız deniz yüzeyi temizleme araçları bölgedeki faaliyetlerine başladı. Her biri toplamda 120 litre katı 15 litre sıvı atık kapasitesine sahip olan iki araç Şile Belediyesi’nin dayanaklarıyla çalışmaya devam edecek.

Proje kapsamında, Globelink Ünimar ve Şile Belediyesi’nin ortak çalışmaları sonucunda deniz yüzeyi temizleme araçlarının faal olarak çalışacağı iki bölge belirlendi. Bu kapsamda, birinci aracın çalıştırılması için belediye tarafından etkinlikler, şenlikler üzere kıymetli tertiplerde kullanılan ve birçok ziyaretçiye mesken sahipliği yapan Şile Limanı seçildi. Ayrıyeten, turizm manasında epeyce faal bir alan olan Ağva oteller bölgesi de ikinci aracın konumlandırılacağı bölge oldu.

“Daha pak bir etraf için çalışmaya devam edeceğiz”

Şile Belediyesi’yle gerçekleştirilen iş birliğine ait değerlendirmelerde bulunan Globelink Ünimar İcra Heyeti Üyesi Koray Çıtak, “Globelink Ünimar olarak, gelecek kuşaklara daha pak ve yaşanabilir bir etraf bırakmak için projeler üretmeye ve paha yaratmaya devam ediyoruz. Bununla birlikte, topluma paha sağlayacak projeler için çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmaya da devam ediyoruz. Bu kapsamda, Şile Belediyesi iş birliğiyle yürüttüğümüz projeyle deniz yüzeyi temizleme araçlarımızı suyla buluşturuyor olmaktan ötürü epey memnunuz. Bu gelişmeyle birlikte iki bölgede faal olan araçlarımızla daha pak bir tabiat için çalışmaya devam edeceğiz. Projenin ilerleyen periyotlarında daha farklı başlıklarda iş birliğimizi kuvvetlendireceğiz. Kıymetli dayanakları için Şile Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.





“Daha yeşil bir etraf için yenilikçi çalışmalar yürütüyoruz.”

Globelink Ünimar ile gerçekleştirilen iş birliği ve projeye dair görüşlerini aktaran Şile Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Aydagül İpek Akyol, “Şile Belediyesi olarak, halkımıza daha pak bir etraf sunabilmek ismine ağır gayret sarf ediyoruz. Belediyemiz bünyesinde çalışan mesai arkadaşlarımızla da kendi sorumlu olduğumuz alan içerisinde daha yeşil bir etraf için yenilikçi çalışmalar yürütüyoruz. Artık de yaptığımız iş birliği doğrultusunda deniz yüzeyi temizleme araçlarının kullanıma geçirilmesinde önemli mesai harcayan Globelink Ünimar’a bölgedeki deniz temizleme faaliyetlerine sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyor, iş birliğimizin artarak devamını diliyoruz.” sözlerini kullandı.