GOL İKİ TAKIM İÇİNDE KIRILMA NOKTASIYDI

Trendyol 1.Lig de 6. haftanın maçlarından Pendikspor – Gençlerbirliği karşılaşması nefes kesti. İstatiksel açıdan iki takımında birbirine çok fazla diş geçiremediği bu karşılaşmayı deplasman ekibi 1-0’lık skor ile kazanmayı bildi.

Başlıkta da belirttiğim üzere Pendikspor maça erken bir gol ile start verdi. Hakemlerin değerlendirmesi sonrası iptal edilen gol iki takım adına şans faktörünün değişmesine olanak sağladı. Maçta golü kalesinde gören takım hem panik hem de karşı bir gol bulmak için cansiperane oynar. Erken bir gol ile bu sonuç çok daha fazla kendini gösterir. Gençlerbirliği bu duruma düşecekti lakin golün iptali sonrası hem uyanmış oldular hem de daha tedbirli bir şekilde maça odaklandılar. Bu durumda Pendikspor’a yaramadı. Buna rağmen Pendik ekibi sol kanattan çok iyi atak organizasyonları geliştirdiler. Kaleci ise bu atakların hepsini muazzam bir şekilde karşıladı ve Gençlerbirliğini ayakta tuttu. İkinci yarı da baskılı futbolunu devam ettiren bir Pendikspor golü bulmak isterken yaptıkları çok büyük bir hata ile topu kalelerinde gördüler. Sol kanat bölgesinden ataklarını olgunlaştıran Pendik ekibi, kaleci Gökcan’ı bir türlü geçemedi ve maç 0-1’lik skor ile tamamlandı.

Sonuç olarak Pendik ekibi geçen sezon gibi savunma ve kademe hatalarına devam ediyor. Artık bunlara bir son verilmesi şart. Lig de kalıcı olmaktan ziyade Süper lige tekrar çıkmak isteniyor ise bu teknik hataların artık son bulması şart.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.