… Gönül patikalarında


… Gönül patikalarında


Birlik, güzel şey.

 

Hatta güzelim ötesinde gerekli. Hele gelişen ve değişen hatta yeniden düzenlenen dünyada bu birlik bir başka anlamlanmıştır.

Ancak ne yazık ki bu yeni oluşumlar yaşanırken durum hiç de İslam Dünyası lehine gelişiyor görünmemekte.

Oysa durum her zamankinden çok ve farklı olarak İslami bir birliği gerektirmekte.

 

Niçin?

 

Biraz düşünülürse ve dünyada yaşanan olaylar ve oluşan gelişmeler takip edilirse görülecek ki; İslam; İslam ülkeleri arasındaki birlik şuuru oluşmadan, ortak hareketlerde ve tavırlarda bulunulmadan bile dünyanın her noktasında, toprağın bağrından çıkan bir filiz gibi doğuyor ve tüm fırtınalı şartlara rağmen yeşeriyor, büyüyor.

 

Bu hal, Hıristiyan dünyası (Avrupa- Amerika) ve Yahudi topluluğu tarafından hiçbir hazım ibaresi olmaksızın zalimce karşılanıyor ve ellerinden gelen her türlü siyasi, ekonomik, barbar ve fiziki saldırılarını - kedinin köşeye sıkıştığında, tırmık atmak için elinden gelen tüm güçle saldırmaya geçişi gibi - saldırıyorlar.

 

Dünyanın her yerinde ateş.

Sanki insanlar çıldırmış. Saldırıyor, saldırıyorlar. Bakıldığında görülen o ki, saldıranlar hep adalet, yardım ve insanlık maskesi altında, Hıristiyan âlemi, Yahudi Topluluğu ve diğer gayrimüslimler. Ortak hedefleri de Müslümanlar.

 

Bakın, dünyanın neresinde bir savaş ve saldırı varsa, hep saldıran onlar ve mağdur olan Müslümanlar.

 

Müslümanlar daima zulümle yüz yüze. Sürekli ağlıyorlar, mağdurlar. Açlık, işkence, ölüm sanki Müslümanların hayat tarzı.


Neden?


Çok basit.

Birlik bilincinin gelişememesi.

Birlik adına oluşan yeni ayrılıklar.

Birlik olamayan, beraber hareket edemeyen İslam ülkeleri kolay lokma olma adına, olabilecek her türlü eksiklik, hatta zalimden medet uman bulanık bir mantıkla, adeta zulme davetiye çıkarıyor.

İşte hal böyle olunca da fatura hep Müslümanlara çıkıyor.

İslam Âlemi artık uyanmalı.

Zalimlerin zulmüne çanak tutmaktan vazgeçip güçlü ve bağımsız olmalı. İslami Birlik Müslümanların ortak amacı olup bu amaca yönelik hareket edilip başarılı olunmadıkça durum daha da kötüleşeceğe benziyor.

 

Allah, inananlara daima yardım edecek, yeter ki inananlar Allah’ın ipine sımsıkı sarılsınlar.

 

Ne mutlu ki onlara, onlar, Allah’ın rızasında bir olup, her türlü zulme dur diyecekler ve yenidünya düzenine İslam mührü vuracaklar.

 

 

erolyazıcı / ABBEYT ♥️

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.