GÖRSELLİK CAZİBE DEĞİLDİR

Görsellik, cazibe, kişinin al benisi insanları ilk çeken unsurlar olduğunu artık.hepimiz çok iyi biliyoruz.

Birde sosyal medyanın cesareti işin içine girince herkes birbirine daha cüretkar ,hadsiz olmaya başladı ,boş iltifatlar etmekte görmeden , tanımadan dokunmadan bu iltifatların ne kadar yersiz, anlamsız, itici olduğunu bazı kadınlar tarafından bilinebilselerdi herhalde yapmazlardı.

Görsellik sadece kadın, erkek ayrımı yapmadan tüm güzel şeyler için yapılması gerekir kapsamlı detaylı bakış açısı ile oluşur.

Bir doğanın güzelliği, bir çiçeğin açması filizlenmesi ne kadar güzeldir.Masumca bakan bir çocuğun güzelliği tartışılamaz, bir köpeğin sevimliliğindeki güzellikler görsellik olarak alınmaz, bu gibi örnekler çoğaltılabilir.

Maalesef bazı insanlar tek bir pencereden bakmaya alışmış olup yıllardır alışmış olduğu kodlamaları ile karşısındakini cinsel obje olarak görmeyi daha kolay bulur içindeki açlığı erişememenin hırsını ise acıda olsa bu şekilde gösterir.

Keşke uyanışlar hızlı olsa bunları bazı kişiler görebilse hiçbir şeyin bu kadar kolay olmadığını sevgilerin emek karşılığında elde edileceğini ,emin olarak,güven duyarak kazanıldığını anlayabilse.

Bu yüzden bölünmeler yaşıyoruz hisler,duygular olarak.
Fikir ayrılıkları büyümekte mutluluk oranı gitgide azalmakta
yalnızlıklar çoğalmakta neden bu tip insanlarla uğraşılsın ki?

Yapanların çoğu kendini yetiştirememiş zümrelerden oluşmakta. okumayı, araştırmayı bilgi edinmeyi bilmeyenler karşısındakilerin duygularını anlamaktan aciz , empati yetenekleri gelişmemiş oluyor.

Aslında düşünme yetisini bir geliştirseler kendileri de aydınlanacak farkındalığına varacak neden istenmediklerini, tercih edilmediklerini anlayacaklardır.

Hiçbir yaptırımcılık çözüm değildir. kişi bilinçli bir düzeyde ise algılamaları açık ve farklıysa hiç kimseye bu hakkı tanımaz kararlı azimli bir şekilde yoluna devam eder.

Bu şekilde örneklemeleri çoğaltabiliriz bir yazımın daha sonuna geldik, diyorumki sizlere
geldinse dünyaya sorumluluklarının bilincini taşı kendini geliştir davranışlarındaki değişikliği gör, kendin de gözlemle. Emin ol mutlu olacak ve mutlu edeceksin.
Sevgilerimle……
Emel Araz

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.