GündemHaber Girişi : 28 Şubat 2023 10:50

Gümrük Muhafaza ekiplerinden kaçakçılık operasyonu

Gümrük Muhafaza ekiplerinden kaçakçılık operasyonu

Ticaret Bakanlığı Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığıyla Gayret Özel Grubu ile Mersin Gümrük Koruma Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne bağlı grupların müşterek gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Adana Seyhan’daki bir tütün firması yakın takibe alındı. Kontrol gerçekleştirmek üzere firmanın depo ve üretim tesislerine giden gruplar, bu esnada orada bulunan bir dorseye makaron kutularının yüklendiğini fark etti. Bunun üzerine kelam konusu kutuların incelemeye alınmasıyla birlikte kutuların üzerindeki bandrollerin geçersiz olduğu tespit edildi. Savcılıktan alınan arama kararını takiben firmanın deposunda ve araçta yapılan aramalar sonucunda 12 milyon 20 bin 400 adet boş makaron ve 10 ton sigara filtresi ele geçirildi.

Diğer taraftan, tıpkı yerleşkeden makaron yüklü biçimde İstanbul’a hareket eden diğer bir tır, Mersin ve İstanbul’daki Gümrük Koruma Müdürlükleri’nin uyumuyla iki taraftan takibe alındı. Adana’dan getirilen makaronun Esenyurt’ta bulunan bir tütün firmasının iş yerine indirildiği belirlendi ve Savcılıktan alınan talimatla harekete geçen İstanbul Gümrük Koruma Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü takımları kelam konusu iş yerine operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyon sonucunda toplamda 8 milyon adet boş makaron ele geçirildi.

Gümrük Koruma takımlarınca ele geçirilen makaron ve sigara filtresinin yaklaşık 15 milyon Türk Lirası bedelinde olduğu belirlendi. Olayla ilgili soruşturmalar Adana ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde devam ediyor.

Hibya Haber Ajansı