GÜNCEL

PSİKOLOJİK BASKILAMA İLE AMACA ULAŞMA (DOLANDIRICILIK)

MER-TUR MERSİN TUR.İNŞ TARIM SAN.ve TİC. A.Ş. (Hayıtlı Koyu Mevkii Bademli Mah. 44.sok.No: 111/2) DİKİLİ/İZMİR adresinde yerleşik HAYITLI MERADA TERMAL TATİL KÖYÜ ve SAĞLIK MERKEZİ firması tesislerine misafir gelen insanları yemek dahil en iyi şekilde ağırlayıp, psikolojik olarak gönülleri elde etmiş bir şekilde “devre tatil” üyesi yapma amaçlı tanıtım faaliyetlerini sürdürerek eş zamanlı “devre tatil” sözleşmesini imzalatabilmektedir. Anılan sözleşmenin 21 inci maddesi CAYMA ve FESİH HAKKI “Devre tatil sahibinin, sözleşme imza tarihinden itibaren 14 (ondört) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.” denilmesine rağmen bu süre içinde sözleşmenin feshi talebine “CAYMA ve FESİH HAKKI “nız yoktur şeklinde olumsuz cevap verilmekte hatta 14 (ondört) günlük sürenin tüketilmesi çabası ile yeni yeni alternatif üyelik teklifleri yapılmaktadır.
02.12.2022 tarih ve 701097 nolu sözleşmenin iptal talebi (fesih talebi) 05.12.2022 tarihli iptal (fesih) dilekçesi firmaya e mail olarak atılmış ve sonraki gün elden firmanın çalışanı yetkilisi Tuğçe ALTINTAŞ hamfendiye elden verilmesine rağmen “cayma ve fesih hakkı” nız yok gerekçesi ile sözleşmenin fesih işlemi yapılmamıştır. Ayrıca konu; firma yetkilisi Erdem DİKİCİ’ye telefonla bildirilmiş ve aynı cevap alınmıştır.
Durum her gün haberlere konu olan gerek telefon ve gerekse e mail yolu ile dolandırıcılık sucu ile benzerlik taşımakta olup, tek farkı bu yapılanın yüz yüze psikolojik baskılama sonucu olması/yapılmasıdır.
Bu yazı; yeni mağduriyetlerin oluşmaması için suç duyurusu niteliğinde olup, kolluk kuvvetlerini ve yargıyı göreve davet, okuyucuyu bilgilendirme amaçlıdır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.