GÜNCEL (Bir Dakika)

BİR DAKİKA

Eylül 2021 ayı döviz kuru ABD doları alış 8,2876 TL, EURO alış 9,7910 TL Brent Petrol fiyatı ise 39,30 ABD dolar/Varil iken Mart 2022 ayı (6 ay sonra) ABD doları alış 14,8221 TL, EURO alış 16,2620 TL, Brent Petrol fiyatı ise 110,93 ABD dolar/Varil’dir.
Peki Ülkemizde Eylül 2021-Mart 2022 tarihleri arası (6 ay içinde) ne değişti de bu kadar yüksek maliyetlere millet-devlet olarak katlanmak zorunda kalındı ???
ABD ve AB nin devlet erkanı, bu ülkelerdeki sözde sivil toplum örgütleri, sözde düşünce kuruluşları, sözde ekonomik veri üreten kuruluşlar ile medyalarının hep bir ağızdan ülkemiz yönetim erkanı aleyhine ürettiği yalan, aslı astarı dayanağı olmayan iftira ve nifak söylemleri ve bu söylem dilinin ülkemiz içindeki yerli işbirlikçi taşeronlarca kullanılması gibi nedenlerin ürettiği sorunlar yumağının başlıca ve en önemli ve başlıca nedeni ekonomik bağımsızlık alanında ülkemizin çaba ve başarılarından başka bir şey değildir. Örneğin; savunma sanayiinde ki bağımsızlık hikayemiz başta ABD ve AB olmak üzere bu ülkelerin değirmenine su taşımayı görev edinmiş ülkeler ve yönetimlerinin uykularını kaçırmış, topyekûn Ülkemize ekonomik yaptırım vs. ellerinde tuttukları her türlü yaptırım aracını siyasi sonuçlar elde etme adına kullanmaya başlanılmıştır. Bu bir öngörü değil söz konusu ülkelerin yöneticilerince ifade edilmiş bir gerçekliktir. Diğer alanlarda bu örnekleri çoğaltmak düşünebilen insanlık için mümkündür.
Ülkemiz insanının; ülkemiz ekonomisi, siyaset kurumuna bakışı vs hakkında 2021yılının Eylül ayında ne düşündüğü ile bugün düşündükleri aynı olanın, esasında düşündüğü hiçbir şeydir.30.03.2022

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.