GÜNCEL (Ulusal Medya)

ULUSAL MEDYA
İyi bir Tv izleyicisi ve gazete okuyucusu olarak ülkemiz yazılı ve görsel basını ve unsurlarının buna TRT’de dahildir haber,yorum ve faaliyetlerinde haber değeri olsun veya olmasın sık sık bazı merkezleri gündem yapması menfaat, hayranlık ve/veya ideolojik saiklerle olduğunu söyleyebiliriz. Gayri milli düşünce sistemi içindeki insan unsuru ile olabilen bu davranış biçiminin unsurları, Ülkemiz medyasının varoluşundan bugüne değin hep var olmuştur.
Sektörün belli bir kesimini oluşturan gayri milli sapkınlar millet nezdinde acınacak durumda iken, besicileri tarafından çeşit çeşit uydurulmuş adlar altında organizasyonlar düzenlenerek bu medya ve unsurlarının ödüllendirildiğini görürüz.
Ülkemizde yazılı ve görsel basına “güven”in % kaç olduğu,millet nezdinde; medyanın acınacak durumda olduğunu ifade ederken, besicileri tarafında ödüle mashar olan unsurların, hangi amaçların uşağı olduğu düşünülmelidir.
-TRT Haber 11.02.2022 gün saat 16,32 de Afganistan ile ilgili yapılan bir haberde ki; haberde ABD ile ilgili bir ifade yer almazken haber sunucusunun arka fonunda kocaman bir ABD bayrağının bulunması, ABD’nin 30 dakika insansız helikopteri uçurmasının haber yapılması vs vs. hangi amaca hizmettir?
TC Vatandaşının en çok yaşadığı dış ülke Almanya’dır, Almanya bile ABD kadar Ülkemiz medyasında yer bulamaması düşündürücü değil midir ?
Ülkemiz yazılı ve görsel basınında haber değeri olarak mütalaa edilmiş ve/veya köşe yazılarına konu ne varsa genel olarak halkı yakından ilgilendiren konular değil bir avuç azınlığı, elitleri, marjinal düşünce sahiplerini ile dış dünyadan besicilerinin amaçları; konu malzemesi olarak kullanılmaktadır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.