Hatay’da yaşanan deprem felaketi sonrasında yaraların sarılması için bazı yerel işletmeler ile şehir dışından gelen gönüllü kişi ve kurumlar taşın altına elini koydu. Depremin ardından Hatay’a ulaşan Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu üyeleri, İstasyon Kafe’ye yerleşerek sıcak yemek ve çay hizmeti vermeye başladı.
AGAFED Başkanı Ahmet Karaman’da birinci günden itibaren çalışmaların başında durarak tertibi şahsen takip etti ve yönetti.
AGAFED İdare Konseyi Üyesi Mustafa Güner ise yaptığı açıklamada, deprem felaketinde istekli olarak Hatay halkının yanında olduklarını belirterek, hijyen ortamda günde 4 öğün tatlı ile birlikte 5 çeşit yemek çıkardıklarını ve halka fiyatsız olarak dağıttıklarını söyledi.
Yemek hizmetinin yanı sıra gereçleri mahallî esnaftan alarak dayanak verdiklerini söz eden Güner, burada 32 depremzede vatandaşı sigortalı olarak işe alarak takviye olduklarını belirtti.
Güner, federasyonun 2018’den bugüne çeşitli organizasyondan elde ettiği tüm geliri Hatay’da deprem felaketinden etkilenen insanlara hizmet için harcadıkları söyledi ve “Hayırseverlerimizde destek oldular. Şu an felaketin etkileri devam ediyor. Gücümüz tükeniyor. Hayırseverlerimizin bize olan desteği devam etmeli. El birliği ile yaraları sarmalıyız. Ayrıca burada gönüllü çalışmak isteyen kişilere ihtiyacımız var” dedi.
Depremin olduğu birinci günlerden itibaren Antakyalı iş insanı Mehmet Uçgan sahibi olduğu İstasyon Kafe’yi halkın hizmetine sundu.
Uçgan, Hatay’a karşı sorumlu olduklarını lisana getirerek, “Böyle büyük bir felaket karşısında duyarsız kalamazdım. Halkımızın yanında olduk ve kafeyi AGAFED yetkililerine hem barınma hem yemek dağıtımı organizasyonu için ücretsiz olarak tahsis ettik. İlk günden itibaren burada binlerce depremzede vatandaşımıza, yerel ve şehir dışından gelen resmi ve gönüllü görevlilere yemek ve çay dağıtımı yaptık. Halen burada hizmetimiz devam ediyor.” halinde konuştu.
Hibya Haber Ajansı