GÜNLÜK TEMİZLİĞE DİN KİSVESİ GİYDİRİLMİŞTİR

Namaza durmadan önce müslüman abdest alıyor alırken başını mesh ediyor yani başını çitileyerek ovuyor bunun neden olduğunu bile sorguladığını sanmıyorum en bilgilisinin, prof’un bile neden ben bunu yapıyorum dedigini sanmıyorum.

Ellerin dirseklere kadar yıkanması yüzünü yıkaması başın ve ayaklarının çitiliyerek ovulması Namaz için yapılan ön hazırlık değildir tabiki de inananlar Allah’a ibadeti belli vakitler olarak aldığı için böyle düşünmeleri çok normaldir ama salat denen şey günün 24 saatidir bu sebeple de salat kalktığınız zaman güne başlamaktır. Güne başladığınızda yani sabah kalkar kalkmaz elinizi yüzünüzü dirseklere kadar yıkayınız başınızı ve ayaklarınızı citiliyip ovalayınız.

Yani başın çitilenip ovalanmasının gayesi çöl ikliminde kuma maruz kalmalarından sıcaklığın etkisiyle terleyen vücuda saça tozun kumun nufus etmesidir çamurlaşmasıdır. Onu gidermemizi temizlik yapmamızı Allah bize öğütlüyor.

Ama şeytan alimler sadece abdest konusunda ciltlerce kitap yazarak aklımızı karıştırmışlar çok önemli bir mesele addederek abdeste önem verdirip paçalarımızdan günahlarımızın aktığı yalanını atarak iyice bu basit temizliğe dini bir kisve kazandırmışlardır.

İbadete durulduğunda abdestim kaçtımı oldumu ya bozulursa vesvesesiyle huşunun ellerinden gitmesini sağlamışlardır.

Insan içine çıkacağınız günlük temizliğinizle ibadetin en alasını yapabilirsiniz bir şeyin bozulduğu endişesi taşımayın bozulan bir şey yok tazelenecek bir sey yoktur.

Şeytanlar duru dinimizi bize bırakmamışlar bizleri hep şüpheye düşürmek icin kitaplar yazıp piyasaya sürmüşlerdir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.