GündemHaber Girişi : 07 Mart 2023 11:34

Habur Gümrük Kapısı’nda sıra dışı yakalamalar

Habur Gümrük Kapısı’nda sıra dışı yakalamalar

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, Ticaret Bakanlığı Gümrük Koruma gruplarınca Habur Gümrük Kapısında gerçekleştirilen denetimlerde, kaçakçıların tespiti güç formüllerle Türkiye’ye sokmak istediği kaçak eşyalar grupların titiz çalışma ve dikkatiyle tespit edildi.

Günlük yolcu giriş çıkışlarının ağır formda yapıldığı Irak’a açılan Habur Gümrük Kapısında, kaçakçılıkla uğraş kapsamında risk tahlili, istihbarat çalışmaları, saha devriyesi ve rutin denetimler gerçekleştiren gruplarca gece gündüz demeden kişi, eşya ve taşıtların takibi ve denetimi sürdürülüyor.

Yıl başından bu yana Habur’da koruma takımlarınca vites kutusuna, bisküvi paketine, yolcuların bedenine, çay paketinin içine saklanan cep telefonları tespit edildi. Oyuncağın içinden, direksiyondan, el fenerinden, kahve makinesinden, pekmezin içinden, terlikten, tekerlekten, çay kutusundan çıkan ve yolcunun ayağına sarılı halde gizlenen sigara ve elektronik sigaralar yakalandı.

2023 yılında Gümrük Koruma takımlarınca Habur Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonlarda 33 milyon bedelinde 2 bin 481 adet kaçak cep telefonu ve 7,5 milyon lira kıymetinde 130 bin 687 kaçak tütün ve tütün mamulü ele geçirildi.





Kaçak eşyayı ülkeye sokma planlarıyla bu kadarı da pes dedirten yollar kullanan şahıslar Gümrük Koruma takımlarınca tespit edildikten sonra, kelam konusu beyan dışı ve vergiye tabi eşyalara gruplarca el konuldu.

Hibya Haber Ajansı