GündemHaber Girişi : 01 Nisan 2023 11:50

Habur Sınır Kapısı’nda akü içine gizlenmiş cep telefonları ele geçirildi

Habur Sınır Kapısı’nda akü içine gizlenmiş cep telefonları ele geçirildi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, Gümrük Koruma grupları Habur’da gerçekleştirdiği operasyonda kaçakçıların denediği bir metodu daha ortaya çıkardı. Takımlarca yürütülen risk tahlili ve hedefleme çalışmaları kapsamında, Türkiye’ye giriş yapmak maksadıyla Irak’tan Habur Gümrük Alanına gelen yabancı asıllı bir şahsın yönetimindeki araç riskli görülerek x-ray taramasına sevk edildi.

Tarama esnasında imajların tahlil edilmesiyle araçta kuşkulu yoğunluk bulunduğu tespiti edildi. Akabinde araç gruplar tarafından ayrıntılı aranmak üzere arama hangarına alındı. Bu esnada şoförün araçta rastgele kaçak bir eşya olmadığını ileri sürmesine karşın, hangarda gerçekleştirilen ayrıntılı aramada akü kutusunun içerisine gizlenmiş vaziyette çok sayıda cep telefonu olduğu ortaya çıkarıldı.

Akü içerisine titizlikle yerleştirildiği görülen telefonların son model olduğu anlaşıldı. Gümrük Koruma gruplarının kaçakçıların oyununu bozduğu operasyon sonucunda toplam 66 adet cep telefonu ele geçirilirken, piyasa pahasının 555 bin Türk Lirası olduğu belirlenen cep telefonlarına el konuldu.

Olayla ilgili soruşturma Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.

Hibya Haber Ajansı