Pendikspor yönetiminde bir dönem altyapı ve futbol şube sorumlusu olarak görev yapan Hakim Seven gazetemize verdiği demeçte, Pendikspor’un bu dönemdeki altyapı politikalarına yönelik eleştirilerde bulundu.
Hakim Seven değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi;
“Pendik Türkiye’nin 52 ilinden daha fazla nüfusa sahip 800 bin kişinin yaşadığı dev bir ilçe.
Üstelik çok genç bir nüfusa sahip. İlçemizde orta öğretim düzeyinde ve futbol başta olmak üzere çeşitli spor branşlarında aktif olan 200 bin civarında gencimiz var.
Hal böyleyken Pendikspor’un altyapı politikası bu potansiyeli değerlendirmekten çok uzak görünüyor.
Bunu nereden anlıyoruz. Bakınız Pendikspor A Takımı kadrosunda, altyapıdan yetişerek yer almış tek bir futbolcumuz dahi yok! Gerçi Pendikli herhangi bir futbolcu da bulunmuyor…
Afrika’dan futbolcu transfer ediyoruz ama kendi kaynaklarımızı görmezden geliyoruz. Kim bilir belki de küçümsüyoruz…
Elbette siz sahip olduğunuz potansiyeli görmez, değerlendirmezseniz, bir sürü paralar öder dışarıdan ithal sporcu getirmek zorunda kalırsınız.
Bu noktada örnek kulüpler var. Ülkemizde Altınordu, bir zamanlar Bursaspor (altyapıya önem vermeyi terk ettiği için bugün bakın neredeler…)
Avrupa’da Ajax, Bayern Münih; altyapılarına verdikleri önemle hem kendi takımlarına hem dünya kulüplerine futbolcu yetiştiriyorlar.
Pendik’te bu mesele içler acısı bir hal almaya başladı. Geçtiğimiz yıl altyapıda (13 yaş) gol kralı olan bir sporcumuz gereken ilgi ve desteği göremediği için bu dönemde Tuzlaspor’a gitmek zorunda kaldı.
Kendi ilçesindeki potansiyele değer vermeyen, değerlendiremeyen, özgüveni olmayan yöneticilerimizi, Pendik’in büyüklüğünü tekrar hatırlatarak uyarmak isterim.
Faroe Adaları 49 bin nüfusa sahip bir ülke. Geçtiğimiz yıl yapılan milli maçta Türkiye’yi 2 – 1 mağlup etmeyi başardılar. Bunu nasıl becerdiler? İthal sporcularla mı? Hayır. Kendi öz potansiyellerini değerlendirerek…
Biz 800 bin nüfuslu bir ilçeyiz. Altyapıya gereken önemi vermediğimiz için 1. Lig kulüplerine , milli takıma 1 futbolcu dahi üretebilmiş değiliz. Oysa yakın geçmişte hem 1. Lige hem de milli takımımıza Pendik’in altyapısından yetiştirdiğimiz futbolcular gönderebilmiştik.
Bugünkü yönetim Pendiklilere adeta ambargo uyguluyor. Pendikli tüm altyapı hocaları gönderilmiş durumda.
Pendikspor’un Pendik’le ve Pendiklilerle olan bağı her geçen gün zayıflıyor.
Ben günü birlik başarılardan, puan cetvelinde üst sıralarda yer almaktan bahsetmiyorum. Zaten ölçü de bu olamaz.
Ben bu ilçenin, bu kulübün, bu ilçedeki gençlerin geniş zamanlı geleceğinden bahsediyorum. İlçemizdeki amatör kulüplerin genç sporcularının elinden tutulmasından; altyapıya önem verilerek, Pendikli olma bilincine sahip çıkılarak gurur duyabileceğimiz, sahipleneceğimiz, bize ait diyebileceğimiz bir yapının tesis edilmesi gerekliliğinden bahsediyorum.
Pendikliler kendi takımlarını izlerken heves ve heyecan duymalılar. Oysa taraftar ile takım arasında bir gönül bağı kalmamış.
Geçtiğimiz haftalarda Pendikspor’un maçını beraber izlediğim bir arkadaş bana; “Bu takım kimin takımı? Hangisi Pendikspor?” diye sordu. İnanın çok üzüldüm.
Bu noktada şehrin yöneticilerinin de var olan sıkıntıyı fark etmelerini ve olaya seyirci kalmamalarını bekliyorum…”