GündemHaber Girişi : 04 Mart 2023 18:04

Halk Sağlığı Komisyonu’ndan afet bölgesindeki sağlık hizmetlerine ilişkin açıklama

Halk Sağlığı Komisyonu’ndan afet bölgesindeki sağlık hizmetlerine ilişkin açıklama

Prof. Dr. Öztürk’ün konuşmasından birtakım satır başları şöyle:

“Gerek ishallerde gerek teneffüs yolu enfeksiyonlarında laboratuvar imkanları en ileri seviyede kurulmuş durumda. Alandan bu formda kuşkulu bir enfeksiyon, bulaşıcı hastalık bildirildiğinde şu anda buradaki laboratuvar imkanlarında bu etkenler süratle çalışılıp, alana yönelik önlemler alınma durumunda.

Gezici temel sıhhat hizmetleri grubu, vatandaşlarımızın talepleri ve bildirimler doğrultusunda şahsen alana gidiyor, gerekli muayeneler yapılıyor. Kan şekerleri dahil bakılıyor. Şu anda eczanelerin birden fazla haliyle işlemez durumda olduğu için gerekli ilaçların hepsinin temin edildiğini mahallinde gördük.

‘Şu anda Türkiye’nin öbür bir vilayetinde görülen enfeksiyonlar kadar burada da bulaşıcı hastalık görüyoruz’ biçiminde. Ki bu doğaldır. Şu anda güçlü uyumla sağlanan hizmetler sayesinde bir salgın durumu olmadığı, bir kümelenme durumu olmadığını söyleyebiliriz.”





Prof. Dr. İlhan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“İnsanlar enkazdan kurtarıldıktan sonra ilkyardım ve acil tedavi hizmetleri veriliyor. Beşerler bilhassa acil sıhhat hizmetleri alıyor. Bunun sonrasında ise enkazdan çıkan vatandaşlarımızın bilhassa dahili hastalıkları varsa bunların tedavisi kelam konusu oluyor. Ama içinde bulunduğumuz periyotta yaklaşık olarak bir aylık vakit dilimi civarındayız. Bundan sonra ise rutinde görülen hastalıklar ne ise daha çok onların görülmesi bekleniyor.”

Hibya Haber Ajansı