GündemHaber Girişi : 20 Nisan 2023 12:50

Halkın Kasabı’yla İzmirlinin cebine 9 milyonluk katkı

Halkın Kasabı’yla İzmirlinin cebine 9 milyonluk katkı

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla halka sağlıklı, ucuz ve emniyetli besin ulaştırmak için kentin farklı bölgelerinde açtığı Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı şubeleri enflasyona karşı İzmirliye dayanak oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İzTarım A.Ş.'nin yenileyerek ileri sürece tesisini dahil ettiği Ödemiş Et Entegre Tesisi'nde hazırlanan işlenmiş ve karkas et eserleri Halkın Kasabı reyonlarında İzmirliler ile buluşuyor.

10 ton et sürece kapasitesine ulaştık

İzTarım A.Ş. Genel Müdürü Murat Onkardeşler, “2014 yılında kurulan Ödemiş Et Entegre Tesisi’ni 2020 yılında büyük bir revizyondan geçirdik. Tesisin içinde bir ileri süreç tesisi kurduk. İleri süreç tesisinin eklenmesiyle günde iki vardiyada toplam 10 ton et sürece kapasitesine ulaştık. Burada parçalama tesisi, sucuk, pastırma, döner, sosis, köfte, kavurma üzere birçok ileri süreç et eserini üretiyor hale geldik” diye konuştu.





İki veteriner denetiminden geçiyor

Son devirde salgın hastalık riski taşıyan kırmızı ete rağmen mahallî üreticiden kimliği belirli hayvanların alındığını tabir eden Murat Onkardeşler, “Halkın Bakkalları bize devrolduktan sonra buradaki yatırımı tüketicinin yararına dönüştürmeyi hedefledik. Halkın Bakkalı içerisinde Halkın Kasabı reyonuyla yüksek et fiyatlarına karşı vatandaşımıza bir katkımız olsun istedik. Ödemiş, Kiraz, Tire, Bayındırlı üreticilerden aldığımız hayvanları günlük olarak bu tesiste parçalıyoruz. Yalnızca lokal üretici ile çalışıyoruz. Hem Tarım Bakanlığı’nın veteriner doktoru hem de kendi veteriner doktorumuz tesisimizde mevcut. Hayvanın tüm geçmişi, kaydı incelendikten sonra kesim yapılıyor. Çok şükür bölgemizde her hangi bir şap hastalığına rastlamadık. İleri süreçten geçirdikten sonra da Menemen’deki lojistik merkezimize sevk ediyoruz. Oradan da bugün say ıları 9’u bulan Halkın Bakkalları’ndaki Halkın Kasabı reyonlarına gönderiyoruz” dedi.

“Vatandaşın cebine 9 milyonluk katkı“

Onkardeşler, “Halkın Kasabı’yla geçen yılın son iki ayında 29 milyon liralık, bu ayın birinci üç ayında da 26 milyon liralık, toplamda 55 milyon liralık et satışı yaptık. Bizim fiyatlarımız etin kalitesine nazaran yüzde 40 oranında daha ucuz. Yani İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşımızın aldığı her bir kilo kıymanın 400 gramını karşılayarak dayanak oluyor. Bu sayede de vatandaşlarımızın cebine yaklaşık 9 milyon liralık bir katkı yaptık” tabirlerini kullandı.

“Halkın Bakkalı otobüsleri yakında hizmette”

Onkardeşler, “Gönlümüz herkese ucuz ve sağlıklı eti ulaştırmaktan yana. Ancak kasaplarla da rekabet içinde değiliz. Günün şartlarında vatandaşımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Fiyat siyasetimiz devam edecek. Sayılarımız da artmaya devam edecek. Mayıs ayı itibariyle Torbalı Ayrancılar’da ve Buca Kasaplar Meydanı’nda hizmet vermeye başlayacağız. Kısa müddette Halkın Bakkalı otobüslerimizi de hizmete alarak art mahallelerde taşınabilir hizmet vereceğiz” halinde konuştu

Hibya Haber Ajansı