GündemHaber Girişi : 17 Ocak 2024 17:11

Hatay'da Asi Nehri Taştı, Tarım Alanları Zarar Gördü

Hatay'da Asi Nehri Taştı, Tarım Alanları Zarar Gördü

Hatay'da bir haftadır devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle Asi Nehri taşarak, 10 bin dekar tarım arazisi sular altında kaldı.
Özellikle Antakya ilçesine bağlı Demirköprü, Paşaköy ve Aşağıoba mahallelerindeki tarım alanları etkilenirken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri su altında kalan bölgelerde incelemelerde bulundu.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, Demirköprü Mahallesi'nde tarihi köprünün tadilatı sırasında kullanılan menfezlerin sayısının yetersiz olması nedeniyle gerekli drenajın sağlanamadığı ve Asi Nehri'nin sularının geriye teptiği belirtildi.




Bu durumun tarım arazilerinin sular altında kalmasına neden olduğu ifade edildi.
Samandağ ilçesi Çöğürlü Mahallesi'nde ise Asi Nehri'nin geçtiği kısımda taşkınlar yaşandı. Nehrin debisinin artması üzerine, bölgede yaşayan vatandaşlara sel uyarısı yapıldı.

Yağışlar nedeniyle oluşan bu durumla başa çıkmak için çalışmaların devam ettiği belirtilirken, bölge halkının güvenliğinin sağlanması amacıyla yetkililer tarafından gerekli önlemlerin alındığı vurgulandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.