DünyaHaber Girişi : 27 Mart 2023 12:04

Havalar ısınınca Çin’de kamp malzemeleri satışı yüzde 75 arttı

Havalar ısınınca Çin’de kamp malzemeleri satışı yüzde 75 arttı

Çin’de son günlerde havaların ısınmasıyla birlikte, kamp iktisadı yine canlanmaya başladı. Datalara nazaran, şubat ayında Çin’de kamp eserleri satışları yüzde 75 yükseldi. Mart ayı ortasına kadar, internette kamp bahsiyle ilgili yapılan arama sayısı geçen yılın birebir devrine nazaran yüzde 450 arttı.

Bunun yanında, dünyanın en büyük toptancı pazarı olarak bilinen Çin’in Zhejiang eyaletindeki Yiwu Milletlerarası Ticaret Pazarı, en ağır devrine girdi. Yiwu’da çadır üzere kamp materyalleri satan Zhu Yuelai, “Kamp ekonomisi sadece Çin’de değil, dünya genelinde de canlanıyor. Yılın başından bu yana, Yiwu Uluslararası Ticaret Pazarı’nın ülke dışından aldığı siparişlerde büyük artış görüldü. Siparişler bu yıl yüzde 40 ila 50 arttı” dedi. Üreticiler, bu yılki siparişlerin daha erken başladığını ve büyük çadırlar için daha fazla sipariş aldıklarını söyledi.

Daha fazla yabancı teşebbüsçü Yiwu’ya geliyor

Salgının akabinde Çin’in dış ticareti genel olarak olağana dönerken, farklı ülkelerden teşebbüsçüler, kendi müşterilerine uygun renk ve modelleri seçmek üzere Yiwu’ya geldi. Yılın başından bu yana, Yiwu Milletlerarası Ticaret Pazarı’nı ziyaret eden yabancı teşebbüsçü sayısı geçen yılın birebir periyoduna nazaran yüzde 17,5 artışla günde binin üzerine çıktı.

Zhejiang merkezli bir şirketin yöneticisi Zhao Wenge, “Ziyaretçi yoğunluğu salgın öncesi seviyenin yaklaşık yüzde 95’ine ulaştı. Şu an öncelikli olarak yabancı alıcıları mümkün olan en kısa sürede Yiwu’ya döndürmeye odaklanıyoruz” diye konuştu. �

Verilere nazaran, Yiwu’da 2 milyon 100 binden fazla KOBİ’de 30 milyonun üzerinde kişi çalışıyor. Bu firmaların eserlerinin yüzde 60’ı ihraç ediliyor. Çin’in ve hatta dünyanın en kıymetli ”toptancı marketi” olarak anılan Yiwu, iş kurmak isteyen gençlere de fırsatlar sunuyor.

Kaynak: Çin Memleketler arası Radyosu
Hibya Haber Ajansı