HAYATA ODAKLANMA ZAMANI

Herkesin hayatında zaman zaman odaklandığı içe döndüğü anlar vardır.

Benim de böyle anlarım oluyor sık sık dün başka anı paylaşırken bugün tamamen kendimle olmayı seçebiliyorum.

O kadar çok şey var ki insanın kendisiyle uğraşması için önce bedenini tanıması lazım sonra ruhuna ulaşması .

Bizler çoğu şeyi yapmıyoruz çünkü bilmiyoruz bizleri yaratan öyle güzel dizayn etmiş ki bizleri bunları çözecek olan sadece bizleriz. beden ve ruhlarımızı serbest bırakılması için.

Öyle bir aldatmaca illüzyon var ki yaşadığımızı sandığımız hayatlarda çok gereksiz olanlarla ilgileniyor en gerekli olan kendimizi öteliyoruz.
Mesela sordunuz mu kendinize doğru nefes alabiliyor muyum diye?
Ben almıyormuşum şimdi bunu çözme derdindeyim.

Bu yüzden içimizdeki boşluk gittikçe büyümekte bunu keşfedenler arayıştalar sosyal medyada bunlara cevap verenler çoğunlukta ama doğruyu bulmak çok zorlaştı, bilgi kirliliği çoğunlukta.

Ciddi bir arayış içine girilmeli kendimize en yakın en mantıklı bir de background’u iyi olan tecrübeli ihtisas yapmış kişiler seçilmeli örnek alınması için.

Çoğu iki kelime öğrenip bunuda ticarete döküp para kazanma derdinde. Bu yüzden DİKKAT diyorum.

Aslında ufak tüyolarla tam olmasa da zeki insanlar kendilerini yetiştirip doğru insanları bulup onların yollarında ilerleyip kendilerini bulabilirler benim gibi.

Tam olmasa da öğrenmek araştırmak merak etmek kendimi çözmemde bana epey yardımcı oldu
amacım daha da ileriye gidip doğru eğitimler almak işimin yanı sıra bunlara da ağırlık vermem beni rahatlatıyor.

Yıllardır yeterince ayakta durabilmek için çalıştım geriye baktığımda kendim için bir şeyler yapamamış olduğumu görmek zaman kaybettirsede bana başlayabilmek yinede güzel.

Bunu hak ettiğimi sonuna kadar düşünüyorum bunu yaparken kendime yoğunlaştığım anlarda eleştirilerimi, övgülerimi, yergilerimi dibine kadar da yaşıyorum.

Algılarımı mümkün olduğu kadar açık bırakıyorum hislerim kuvvetli olduğu için zorluk çekmiyorum.

Bu yazdıklarımı da boşuna yazdığımı zannetmeyin deneyimlerimden çıkarttığım sonuçları samimiyetle sizlerle paylaşıyorum. Ne sonuçlar çıkarttığınız sadece sizin tekelinizde.

Sevgiler.. İyi haftalar….
Emel Araz

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.