HAYATIMIZDAKİ TOKATLAR

Hayat ummadığın zaman da insana öyle tokatlar atıyor ki farkında değilsin yollarının kesiştiği her insanın sana iyisiyle kötüsüyle verdiği dersleri bir anlayabilsen yoluna çıktığı için sana kötü davrandığı için ona teşekkür bile edersin.senin gözünü açmaktadır çünkü.

Tekrar, tekrar yaptığın hataları tekrarlamaman için sana gönderilmiştir ve bu asla bir tesadüf değildir.

Zaten tesadüf diye de bir şey de yoktur hayatta her şey programlanmış bir şekilde karşımıza çıkmaktadır.
Ya bunlardan ders alıp yolumuza devam ederiz veya anlamamazlıktan gelip hatalarımızı tekrarlamaya mecazi olarak dayak yemeye devam ederiz.

İnsanoğlunun dünyevi istekleri hiç bitmez ve doğal olarak ağır basar. Sevgi açlığı ise fazla olduğundan dolayı herkese inanmak ister
kendi açtır ama karşısındaki ondan daha açtır. Bilemez ki bunu ve bu geçişlerinde kendisini kullanılmasına izin verdiğini.
Ne uğruna ? Biraz sevgi, güven, mutluluk için.
Hiçbirinin uzun süreçli olmadığını hepimiz bildiğimiz halde yenisini tekrarlamak bizler de alışkanlık haline gelmiş durumda.

Kalıcı sevgilerde aşkı kenara bırakın sevgiler bile yozlaşmak da
güven zaten ortalarda yok geriye ne kalıyor sadece geçici istekler.
Bunu maalesef çoğu insan yiyor
yemeyenlere ise garip bakılıyor.

Tabu haline gelmiş yaptırımlara isyan edişler de ise başka gezegenden gelmiş veya ortalık karıştırıcısı gibi görülüyorsun.isminide kuruntucu, şüpheci gibi adlandırılırlar kendilerince.

Bu kişilerin algılayış hızları diğerlerinden farklı olduğu için onların yetişmelerini beklemek saçmalık olur kimse kimseye değiştiremez hiç benzemez algısı kadardır IQ ‘sü kadardır o insan.

Zorluklar burada başlıyor işte sen kendi boyutundasın o kendi boyutunda bir şekilde yollarınız kesişti ya sen onun boyutuna ineceksin veya o senin boyutuna çıkmaya uğraşacak.
yani hiç umut yok birlikteliğinizde her ne şekilde karşı karşıya geldinizse bu mutlaka sevgili veya eş pozisyonunda olmayacaktır arkadaş veya sıradan bir kişi olarak karşınıza çıkacaktır.

Sınavın tekrar başlayacak algılayana kadar acı çekeceksin erken fark edebilirsen ders alıp yoluna devam edeceksin.onunla da yolun ve karman bitmiş olacak.
Bundan mutluluk duyman gerek
alıgıların açık sana kattıklarından dolayı teşekkür edebilirsin ona
artık.

Bütün olay kendini geliştirmekten geçiyor sancılı bir o kadar acıtıcı olsada bir şekilde hayatın verdiği hızla bazen delerek bazen
dürterek geçiriyorsun bu süreci.

İnsanların birbirine verdiği bu duygular nedeniyle uzaklaşmak istemek ne kadar doğal bir istek değilmi? Değiştiremeyeceğin ana kadronla yani aile karmanla birlikte.

Sizce de ki anlamını hiç bilemem lütfen yollarımız kesişirse bir gün bir yerde bunları dikkate alarak yaklaşın yanıma yoksa fazla uzun süreli kalmazsınız hayatımda.
Sevgiler…
Emel Araz

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.