Hayatın anlamı hakkında!

Size hayatın anlamını söyleyemem.

Hayata vereceğiniz anlama kendiniz karar vermelisiniz.

Fakat bu anlamı bulmanızda size çok yardımcı olacak çok faydalandığım bir tekniği sizinle paylaşabilirim.

Hayatı önünüze sunulan şıklardan birini seçerek yaşarsanız hayatı ıskalama şansınız çok yüksek.
Seçenekler test şıkkı değil boşluğa istediğinizi yazabileceğiniz maddeler . Böyle olduğu için değil böyle
düşünmeniz istendiği için bu güne kadar bunu farketmediniz.

Öğrendiğim çoğu şeyi kendim gibi düşünmeyen insanlardan öğrendim. Kimsenin gitmediği ve gidenlerin hor görüldüğü yerlerde bir çok tecrübe saklı. Alabileceğin faydanın sınırı yok.

Karşılaştığın ortamları kesinlikle gidilmeyecek yerler, kişileri muhatap bile olunmayacak kişiler olarak görme. Seçeneklerini çevren değil sen seç.

Tecrübelerim dışlanan insan ve çevrelerde genellikle alınabilecek çok ders olduğunu gösterdi. Bunu bir ölçü olarak bile kullanabilirsiniz. Hedefinize hiç kimsenin gitmediği yerler ve muhatap olmadığı kişileri koyabilirsiniz.

Başlangıç olarak kendinizden kaynaklanmayan tüm kabullenmeleri bir kenara bırakarak yerlerine kendi görüşlerinizi koymaya çalışın. Bu bir süreçtir hemen gerçekleşmez. Ama aradığınız hayat görüşüne ancak bu süreçte varabilirsiniz. Varmak değil bu sürece girmek bile dünyayı artık farklı görmeye başlamanıza ve daha önce farketmediğiniz bir huzura varmanızı sağlayacaktır.

Zaten aslolan sonuçlar değil süreçler değil mi. Doğru sonuca ulaşmayı hedeflemeyin. Sonuç birçok durumda sizin kontrolünüzün dışındadır. Doğru sürece girmeyi hedefleyin. Sonuçlara değil süreçlere önem vermek bir süre sonra elde etmediğiniz sonuçların sizi rahatsız etmediği dingin bir huzura varmanızı sağlayacak.

Dokunulmazları, genel geçer şeyleri özellikle sorgulayın. Bu süreç sonunda tamamen aynı sonuçlara varabilirsiniz fakat bir farkla; artık o konudaki tecrübe ve elde ettiğiniz görüşünüz tamamen size ait olacaktır.

Neden acaba diyerek;
muhatap olma denilen bir kişiyle görüştükten veya
uzak dur denilen bir yere gittikten ve orada bir fayda elde ettikten sonra,
ağız birliği edilmişçesine uzaklaştırılarak bir hazinenin gizlenmeye çalışıldığını düşünürüm mizahi bir bakış açısıyla.

Özellikle belirtmeden bitirmeyeceğim yukarıda yazdıklarım benim kendi görüşlerim ve kendi doğrularım. Siz benden farklı bir sonuca veya düşünemediğim bir sürece girerseniz ve benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Not:2012 yılında yazdığım bir yazıdan alıntıdır. Onca yıl sonra görüşlerim çok değişti mi? Hayır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.