HAYATINA SAHİP ÇIK

Hayatımızdaki tatminsizlikler bizlerin büyümesiyle birlikte kendimizi de kanıtlama ihtiyacımızla  birlikte  artmaya başlar.

 Ön plana çıkma isteği megolamanlık,
narsistlik gibi hastalıklar haline geldiği zaman ,hep ben olma isteği ben yaptım, ben sevdim, bu benim fikrim ,benim tercihim diye diye sen demeyi unutmamıza neden olur. karşımızdakinin var olma düşüncesi bile bizi farklı düşündürür.

Ben demekten biz olmayı unuturuz, samimiyet biter sen ne düşünüyorsun,sen nasılsın demeyi  unuturuz. Yaptıklarımızı dile getirmek bizi popüler hale vazgeçilmez hale getireceğini sanarak hiç kalmayı göze alırız.

 Ne kazanırız hiçbir şey bencilliğin kimseye bir şey kazandırmadığını anlamak zor gelir insana.
 Çevremizde bu tür insanlar olabildiğinden  fazla var ben yanındayım ben varken Sana bir şey olmaz, Benimle güçlenecek  var olacaksın vaatleri ,seni ben seçtim gibi sözler hiç yabancı gelmiyor değil mi kulağa?

 Kişinin istemediği bir şeyi kendisine dikte etmesi, onu kategorize etmesi, onu yapılandırmaya çalışması başlarda isteniyor olmanın egosuyla cazip gelebilir. Kabullenmiş görünmesiylede  insanı  yorar değersizlik hissini yükler.

Zaten hayatta varolma savaşı veren kadın bir de bunu zorlaştıran insanlarla mücadele etmesi kadar yoran hiçbir şey yoktur hayatta?�
Kendisinin tek amacı kendinden ödün vermeden varolma savaşında  başarılı olmaya çalışması buna bile müsaade etmeyen egosunu tatmin eden zihniyetlerle uğraşıyor olması kadar  beyin yorgunluğu olabilirmi ?

Bu tip kişiler o kadar çok ki , Bunlara karşı direnenlerin ise  işleri oldukça zor, bazıları kolay yolu seçip kabullenir. Sonraları bu durum rahatsızlık boyutuna gelir, ruhları yaralanır, sevgileri sahteliğe döner sadece yaşamaya bakarlar İntikam duyguları içerisindeki ökeleriyle birlikte  ne kendilerine ne karşılarındakilerine değersizliklerinin farkında olmadıklarını gösterirler.

  Tabiki herkes aynı değildir, kendisinin  kolay biri sanılması ruhunda yaralar açsada var gücüyle kendini savunmak zorunda kalır, karşısındakinin haddini bildirebilmek, sevilmeyeceği pahasına  onurunu kurtarmak ben olabilme savaşı’nda galip çıkması için tek  yapması gerektiği  şey otokontrolunu kimseye bırakmaması hataları ile doğruyu bulması başkalarından medet ummaması gerektiğini bilmesi gerekir.

Öfkeli olmak saf duyguları örtmeye,ötelemeye  çalışmak zordur başkalarıyla değil kendinizle mücadele edin ve kendinizi bulmaya çalışın, başkaları sizi bulmadan.
Kendinizi keşfedin güçlenin ihtiyaç duymadan onurunuzla gururunuzla yoksa yok olmaya mahkum kalırsınız.
Sevgiler….
Emel Araz

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.