MagazinHaber Girişi : 31 Ağustos 2023 14:26

Hayran Kalacaksınız! Pembe Renkteki Hayvan İsimleri

Hayran Kalacaksınız! Pembe Renkteki Hayvan İsimleri

Pembe doğada bulunan üç temel renkten biri. İnsanlar tarafından sıkça tercih edilir ve sevilir. Pembe renginin kökeninin ise 1,1 milyar yıl öncesine kadar uzandığı bilimsel araştırmalarla destekleniyor. Bu da onu dünyadaki en eski renklerden biri yapar. Doğada pembe renkte birçok bitkiyi görüyoruz. Ama bizim göremediğimizpembe renge sahip hayvanlar da mevcut. İşte görüntüleriyle hayran bırakan pembe renge sahip hayvan isimleri…

Doğada, pembe renk en çok çiçeklerin güzelliklerini vurgulamak için kullanılır. Göz alıcı pembe çiçekler, doğanın en muhteşem manzaralarından bazılarını oluşturur. Ancak, bu önemli renge sahip hayvanları görmek biraz daha zordur. Derin okyanuslarda yaşayan, uçsuz bucaksız gökyüzünde dolaşan pembe renkte ve büyüleyici görünümleriyle dikkat çeken hayvanlar bulunur. Bu nadir görünen pembe hayvanlar, bizi doğanın harikalarına bir kez daha hayran bırakır.

Ülkemizde kızılgergedan ve nar bülbülü olarak da isimlendirilen Robin kuşunun tüm türleri son derece sevimli. Bu özel canlıların yaşam alanı ise son derece kısıtlı. Pembe Robin kuşu, yalnızca Avustralya’nın ılıman ormanlarında yaşıyor. Erkek Robin kuşlarının tüyleri ise dişilere kıyasla çok daha göz alıcı bir parlaklığa sahip.

pembe hayvanlar

Malezya, doğadaki en özel pembe renkli hayvanlar arasında yer alan bir canlıya ev sahipliği yapıyor: Orkide peygamberdevesi! Dişi peygamberdevelerinin bu muhteşem görüntüsü, onlara avcılardan korunmak gibi önemli bir avantaj da sağlıyor. Çoğunlukla pembe orkidelerin üzerinde avlarını bekleyen bu canlılar, muhteşem renkleri sayesinde bulundukları ortamın doğal bir parçası haline gelebiliyor.

Gezegenimizin mavi suları sevimli pembe hayvanlara ev sahipliği yapıyor. İşte Amazon nehir yunusu veya pembe nehir yunusu olarak isimlendirilen canlılar da onlardan biri.

Bilim insanları, tüm Amazon nehir yunuslarının pembe renge sahip olabileceğini ancak rengin erkek yunuslar arasında daha yaygın olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte en canlı ve yoğun pembe renkli nehir yunusları, yaşlı erkekler arasından çıkıyor. Çünkü bu canlılar zaman içerisinde koyu renk pigmentlerini kaybettikleri için pembe görünüyor!

pembe hayvanlar

Kaşıkçı kuşu, neredeyse bir metreye yaklaşan uzunluğu ve kaşık şeklindeki gagasıyla hayli dikkat çekici canlılardan biri. Bu sıra dışı canlıların hayranlık uyandıran görünümlerinin ardından yatan şey ise beslenme alışkanlıkları. Uzun gagalarıyla sığ sulardaki canlıları avlayan bu kuşların en sevdiği besin artemia salina isimli pembe karides…

Hemen hepimiz kahverengi, sarı veya yeşil renkli bir çekirgeyle daha önce karşı karşıya gelmişizdir. Peki, pembe rengiyle görenleri kendine hayran bırakan çekirgelerle tanışma fırsatınız oldu mu? Bilim insanlarına göre bu ilginç durumun sebebi ise nadir bir genetik mutasyon.

Arjantin’in kavurucu çöllerinde doğadaki en ilginç ve özel canlılardan biri bulunuyor: Pembe armadillo. Bilim insanlarına göre bu sıra dışı canlının pembe ve beyaz bir görünüme sahip olmasının sebebi ise çöl sıcaklarında, canlının vücut sıcaklığını dengeleyebilmek için sürekli büzülüp genleşen kılcal damarları.

Liophidium pattoni ismi verilen yılan, ilk kez 2009 yılında Madagaskar’daki bir yağmur ormanında ortaya çıktı!

pembe hayvanlar

Anthiinae familyası altında sınıflandırılan Anthias cinsi, sıra dışı bir üyeye sahip. Prenses Anathias ismiyle bilinen pembe renkli balık, özellikle akvaryum tutkusu olanlar insanlar arasında popüler.

pembe hayvanlar

Galah papağanları pembe-beyaz tüyleri, neşeli karakterleri ve hareketli yapılarıyla yeryüzündeki en popüler evcil hayvanlar arasında yer alıyor. Doğal yaşam alanları Avustralya olan bu canlılar, vahşi doğada kalabalık sürüler halinde hareket ediyor.

pembe hayvanlar

Pembe akçaağaç güveleri genel olarak Kuzey Amerika’ya özgüdür ve Kanada’nın güneyinden Alabama ve Mississippi’ye kadar Amerika Birleşik Devletleri’nin doğusuna kadar dağılım göstermektedir. Bu güveler genelde yazın ortasında ortaya çıkarlar ve ılıman yaprak döken ormanlarda ve kentsel peyzajlarda bulunabilirler

pembe hayvanlar

Flamingolar, uzun ve ince bacaklara, yine uzun, eğri bir boyuna ve rosa rengi tüylere sahiptir. Belirgin özelliklerinden biri kıvrık bir gagasının olması ve bunun üst kısmıyla daldırıp da yiyecekleri su ya da çamurdan çıkarırken filtre vazifesi görmesidir. Tüylerindeki kırmızı renk tonları, yedikleri yiyeceklerin içerdiği karotin miktarına göre değişir. Esaret altındaki genç kuşlar, çok az karotin içerikli besinler aldığından beyaz tüylere sahiptirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Flamingo özellikleri nelerdir, Flamingo nasıl beslenir?