SiyasetHaber Girişi : 11 Eylül 2023 17:28

Hayriye Uyanık Pendik Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Oldu

Hayriye Uyanık Pendik Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Oldu

CHP Pendik Belediyesi Meclis Grup Başkan Vekili Niyazi Güneri’nin, yapılan kongrede aday olup ilçe başkanı seçilmesinden sonra bu göreve Hayriye Uyanık getirildi.

Hayriye Uyanık, Pendik Belediye meclisinde bu göreve seçilen ilk kadın grup başkan vekili olma unvanına da sahip oldu.

HAYRİYE UYANIK KİMDİR?

1970 yılında İstanbul’da ‘Boşnak’ kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, Orta, Lise öğrenimini Pendik’te tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Deri Teknolojisi bölümünü bitirdi.

1993 yılında başlayan mesleki iş yaşamında, Ar-Ge Departman Sorumluluğu, Marka ve Pazarlama Müdürlüğü, İşyeri Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Bu görevler sırasında dünyanın değişik yerlerinde Deri Pazarlarının Araştırılması, Fuar Organizasyonları gibi seminerlerde Türk Temsilciliği yaptı.

Dünya’nın önemli firmalarından; ‘Pazarlama ve Satış’ ,’En iyi Marka ve Farkındalık’, ‘Benchmarking’ eğitimlerini, Maltepe Üniversitesinde ‘Yaşam Koçluğu’ eğitimi aldı.

Aynı zamanda, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, Bilirkişilik Bölge Kurulu’nda ‘Deri ve Deri Mamulleri Bilirkişisi’ olarak görev almakta.

DETEK; Deri Teknologları ve Kimyacıları Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundum. 2016 yılı itibariyle kendi işini kurdu.

Balkan Yeşilbağlar Spor Kulübünün yöneticisi.

İyi derecede İngilizce, Sırpça ve Hırvatça dillerini biliyor. Seyahat etmeyi ve resim çizmeyi seviyor.

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Pendik Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildi.