TeknolojiHaber Girişi : 07 Mart 2023 10:10

HP tarafından tasarlanan Z By HP olağanüstü performansla geliyor

HP tarafından tasarlanan Z By HP olağanüstü performansla geliyor

Z by HP Performans Masaüstü Bilgisayarları karmaşık, data açısından ağır iş akışları için gerekli CPU ve GPU süreç istikrarı sunuyor. Yeni HP Z8 Fury ise dünyanın en gelişmiş bilgi bilimi iş istasyonu.

Dünyanın en gelişmiş uzaktan idare çevresel ünitesi olan HP Anyware Remote System Controller (Uzaktan Sistem Denetleyicisi),yüksek performanslı aygıtları rastgele bir pozisyondan inançlı bir biçimde yöneten küçük lakin güçlü bir aygıt.

HP, data açısından ağır iş akışlarında mümkün olan en yüksek randıman için tasarlanan yeni Z by HP yüksek performanslı iş istasyonu masaüstü serisini duyurdu. HP, BT departmanlarının yüksek performanslı aygıtları desteklemesi için her yerden idare yetenekleri sağlayan bir aygıt olan HP Anyware Remote System Controller ile hibrit iş gücü idaresini geliştiriyor.

Medya ve cümbüş, data bilimi ve mühendislik üzere kesimlerdeki karmaşık iş akışları, süratle artan vakit baskısı ve daha süratli sonuçlar sunmak için daha fazla bilgi süreç gücüne muhtaçlık duyulması manasına geliyor. Ayrıyeten, daha gerçek sonuçlar sunmak için uzaktaki takımlarla yineleme ve yaratıcılığın hudutlarını zorlama gereksiniminin da altını çiziliyor. Intel® tarafından desteklenen yeni Z by HP Z4, Z6, Z8 ve Z8 Fury masaüstü bilgisayarlar, yeni sürat, doğruluk ve yaratıcılık düzeylerini desteklemek için gereken ölçeklenebilir CPU ve GPU bilgi süreç istikrarını sunuyor.





Olağanüstü İş İstasyonu Performansı

Z by HP inovasyonları, ister büyük modelleri ve kurulumları içe aktarmak ve bunlarla çalışmak, ister karmaşık simülasyonlar çalıştırmak yahut karmaşık derin öğrenme ve öğrenen makine modellerini daha süratli eğitmek olsun, müşterilerine gereksinim duyulan performans avantajlarını sunuyor. En yeni Z iş istasyonu masaüstü bilgisayarları, Z8 Fury G5’te 56 adede kadar CPU çekirdeği ve dört üst düzey GPU içeriyor. Z4, Z6, Z8 ve tamamen yeni Z8 Fury, bu segmentlerin her biri için iş akışlarındaki zorlukları karşılayacak çeşitli yapılandırmalar sağlar. HP’nin en çok satan iş makinesi Z4’ten Z8 Fury’nin üstün performansına kadar, Z by HP her iş akışı için doğru iş istasyonuna sahip.

Z8 Fury G5, tek bir CPU’da 56 çekirdeğe kadar yüksek performanslı iş akışlarında serin ve sessiz kalarak güçlü performans sunuyor ve dönüştürücü tek soket teknolojisi sayesinde 2 TB DDR5 belleğe sahip dört üst seviye çift geniş GPU’nun gücünü açığa çıkarıyor. Kullanıcılar en karmaşık derin öğrenme, sanal prodüksiyon ve VFX işlemlerini bile kolayca gerçekleştirebiliyor.

HP Z4 G5, 24 çekirdekli CPU’ya, iki üst seviye GPU’ya ve 512 GB’a kadar RAM’e kadar evrimsel bir ilerleme ile öğrenen makinelerden gelişmiş görüntü düzenlemeye kadar gelişmiş iş akışlarının üstesinden geliyor. Z4 G5, ağır iş akışlarını yürütmek için birçok profesyonel uygulamayı hızlandırıyor ve iş akışları geliştikçe genişletilecek çokça alan sağlıyor.

HP Z6 G5, en yeni Intel® Xeon® W-3400 işlemci mimarisinin artırılmış PCIe genişletilebilirliğine dayanan birden fazla GPU ile grafik ağır iş akışlarını hızlandırıyor. 36 adede kadar işlemci çekirdeği, üç üst seviye grafik kartı ve 1 TB DDR5 bellek ile Z6 G5, artan model ve bilgi kümesi karmaşıklığı ile ölçeklenen bir makine isteyen kullanıcılar için kıymetli bir performans sunuyor.

HP Z8 G5, gerçek vakitli ışın izleme, bilgi görselleştirme ve model eğitimi ile render süreçlerini hızlandırmak için CPU ağır iş akışları için en fazla işlemci sürecini talep eden kullanıcılar için tasarlandı ve birebir vakitte talepler değiştikçe genişlemek için çokça alan sağlıyor. 4’üncü Kuşak Intel Xeon kullanmak üzere tasarlanan çift soketli iş istasyonu, 1 TB DDR5 belleğe sahip 2x üst seviye grafik kartını desteklemenin yanı sıra 64 adede kadar sistem çekirdeği sunuyor.

İş istasyonu ile filo idaresi birleşiyor

HP Anyware Remote System Controller, BT yöneticilerine çekirdek tabanlı bir sanal makine (KVM) oturumu başlatma ve önyükleme öncesi erişim, BIOS güncellemeleri ve tekrar görüntüleme üzere bant dışı idare vazifelerini her yerden gerçekleştirme maharetine sahip tek bir gösterge paneli sağlıyor.  BT yöneticileri artık tek bir arayüz aracılığıyla bir aygıt filosunu yönetebiliyor, model numaraları ve BIOS sürümleri üzere inançlı sistem bilgilerine erişebiliyor, raporlar alabiliyor ve meseleleri kullanıcıları etkilemeden evvel çözmek üzere altyapılarını optimize etmek için içgörüler geliştirebiliyor.   HP, bu donanım ve yazılımları güçlü güvenlik sanayisi standartlarına nazaran tasarlıyor ve azamî güvenlik sağlamak için kapsamlı testleri, üçüncü taraf incelemelerini ve sertifikaları tamamlıyor.

Hibya Haber Ajansı