GündemHaber Girişi : 22 Şubat 2023 13:04

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar, Adıyaman’da depremzedeleri ziyaret etti

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar, Adıyaman’da depremzedeleri ziyaret etti

Adıyaman merkezindeki binaların tamamına yakının yıkılmış yahut çok ağır hasarlı olduğunu belirten Fayda, depremzedelerin barınma sıkıntısının çözülmesi gerektiğini belirtti.

Yarar, “Yol uzunluğu, yolun sağında ve solunda bulunan bütün binaların yıkıldığını gözlemledik. Halk sokaklarda, kiminin barınacağı bir çadırı varken; yana yakıla içinde barınacak bir çadır bulmaya çalışanlar da vardı. Depremzedelerin barınma sorunu çözülmelidir.” dedi.

“Çocuklar çok temiz, herkesin gözünde bir kaygı ve telaş hakim”

Depremde elbet en çok olumsuz etkilenenler çocuklar oldu. Fayda, zelzeleden olumsuz etkilenen çocuklarını durumu hakkında da paylaşımlarda bulundu.





“Çocuklar çok saf, herkesin gözünde bir dehşet ve tasa hakim” diyen Fayda: “Depremi teğe bir yaşamış çocuklarda aşikâr yansılar ve endişelerin meydana geldiğini gözlemledik. Örneğin altını hiç ıslatmayan çocuklar, her gece altını ıslattığını belirten anneler, bu durumdan kaygılı olduklarını söyleyip gerekli tedavinin yapılmasını talep ediyorlar.” Tabirlerini kullandı.

Yarar, kente elektrik sorununun bulunduğunu belirterek, telefonlarını şarj edecek elektrik bulamayanların da olduğunu söyledi.

“Acılar çok büyük ve onarılması vakit alacak”

Depremden ötürü Adıyaman’da yıkımın çok büyük boyutlarda olduğunu belirten Fayda, sarsıntıdan ötürü yaraların sarılması için HÜDA PAR olarak çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Yaraların sarılmasının vakit alacağını belirten Fayda: “Acılar çok büyük ve onarılması vakit alacak üzere. Çabucak çabucak her ailede birden fazla hayatını kaybedenler var. Kimi ailelerde onlarca kişi kayıp vermiş ve bu acılarla ömür uğraşı verip hayattan kalmaya çalışıyorlar.” dedi.

HÜDA PAR Bayan Kolları Lideri Fayda, Adıyaman’daki depremzedelerin yaralarını saran; Afet Uyum merkezini ziyaret edip Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli, İHO-EBRAR yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaret sonrası Sivil Toplum Kuruluşlarının çalışmalarını takdir eden Fayda: “Her türlü gereksinimin karşılanabileceği büyük çadırların kurulduğu yerleri ziyaret ettik. Her gün, günlük 30 bin bireye yemek çıkaran; Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO-EBRAR’ın aş konutlarını ziyaret ettik, çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz.” dedi.

HÜDA PAR olarak sarsıntının birinci anlarından itibaren depremzedelerin yanında olduklarını belirten Fayda: “Depremzedelere birinci günden yardım elini uzatıp yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Ayrıyeten Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli, İHO-EBRAR’ın çalışmalarını yerinde inceledik yetkililerden bilgi aldık. Canla başla çalışan Yetimler Vakfının ve Umut Kervanının çalışanlarının o harikulade azimleri fedakarlıkları bir sefer daha kendine hayran bıraktırdı.” dedi.

Hibya Haber Ajansı