GündemHaber Girişi : 02 Mart 2023 12:50

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar, depremzedeleri ziyaret etti

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar, depremzedeleri ziyaret etti

HÜDA PAR Bayan Kolları Lideri Sema Fayda, Diyarbakır’da sarsıntıda etkilenen vatandaşları ziyaret ederek sorun ve sorunlarını yerinde inceledi, acılarını paylaştı.

Yarar ve beraberindeki heyet, Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesinde depremzedelerin süreksiz olarak yerleştikleri Halid Bin Velid öğrenci yurdunu ziyaret ederek sorun ve kahırlarını dinledi. Yurtlarda kalan ailelerin kimi istek ve taleplerini not aldıran fayda, taleplerin yerine getirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Yarar, daha sonra Merkez Seyrantepe Çadır Kentti ziyaret ederek, çadır kent sakinlerinin sorun, ıstırap ve sorunları dinledi, geçmiş olsun temennilerinde bulundu.

HÜDA PAR Bayan Kolları Lideri Fayda, çadır kente kronik hastalığı olanların tedaviye ulaşmada kimi dertler yaşadığını, bu dertlerin giderilmesi gerektiğini söyledi.





Yarar, şeker hastası bir yaşlının insülin iğnelerinin soğuk zincirde korunmadığı için, tedaviye karşılık vermediğini, bu çeşit hastalar için sahra hastane yahut hastaneye yatırılarak, tedavilerinin yapılması gerektiğini belirtti. Fayda, çadır kente kalan birtakım sakinlerin, kendi hastaları için hasta bezi üzere birtakım isteklerinin olduğunu, bu isteklerin karşılanması için gerekli hizmetlerin yapılması gerektiğini söz etti.

Yarar, yurtlarda ve çadır kentlerde paklık ve hijyen sorunları başta olmak üzere mahremiyetin korunmasına yönelik kahırlar yaşayan afetzedelerin kalıcı konutlara yerleşmek tarafında taleplerinin olduğunu belirtti. HÜDA PAR Bayan Kolları Lideri Fayda, depremzedelerin, konteyner meskenlere yerleştirilmeleri istikametindeki isteklerinin tahlile kavuşturulması için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

Hibya Haber Ajansı