Kültür ve SanatHaber Girişi : 29 Mart 2023 09:21

Hüseyin Erdoğan Kimdir? Şair ve Şarkı Sözü Yazarının Biyografisi

Hüseyin Erdoğan Kimdir? Şair ve Şarkı Sözü Yazarının Biyografisi

1954’de Anamur’un Bozdoğan Köyü’nde doğdu. Karadenizli lakaplı Rıza Erdoğan’ın oğlu olan Erdoğan, İlkokulu ve 1972-1973 döneminde Anamur Lisesi Edebiyat Kolunu birincilikle bitirdi. Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu.

1978-1980 döneminde Yerel Yönetim Bakanlığı Belediyeler Genel Müdürlüğü’nde ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde Belediyeler Kadro Şube Şefi olarak görev yaptı.

Mayıs 1980’de İstanbul Kartal Soğanlık Belediyesi’ne Yazı İşleri Müdürü olarak yatay geçiş yaptı. Kartal Belediyesi’nde Yazı İşleri ve Kararlar Müdürü olarak çalıştı. Maltepe Şube Müdürlüğünden 1989’da Yazı İşleri ve Kararlar Müdürü olarak Pendik Belediye Başkanlığı’na yatay geçiş yaptı.

Pendik Belediyesi’nde 1989-2011 döneminde aralıksız tam 22 yıl Yazı İşleri ve Kararlar Müdürü olarak görev yaptı.
Hüseyin Erdoğan, bu süreyle ülkemizde belediyelerde aynı müdürlük görevini aralıksız en uzun süreyle yapan müdürdür.
Şair ve şarkı sözü yazarı olan Hüseyin Erdoğan’ın Küçüğüm ve Ben Sensiz Yarım Kalırım isimli iki şiir kitabı ve birçok şarkı ve türkü sözü ve de güftesi kendisine ait 22991 TRT repertuarı no’su ile TRT repertuarına alınan Ne Akşamım Belli Ne de Sabahım -Ay Sana Vurgun isimli Yasemin İnal’ın bestesi şarkısı vardır.

Şair ve Şarkı Sözü Yazarı
38 Yıllık hizmetinden sonra Temmuz 2015’de emekliye ayrılan Şair ve Şarkı Sözü Yazarı Hüseyin Erdoğan, Radyo Tv Bölümü mezunu senarist-reklam yazarı Tunç, mühendislik üstüne İskoçya’da Dundee Üniversitesi’nde uluslararası ticaret ve pazarlama dalında master yapmıştır. Evli ve iki oğlu vardır.