GündemHaber Girişi : 22 Aralık 2022 00:34

İBB burs başvuru sonucu nasıl, nereden sorgulanır?

İBB burs başvuru sonucu nasıl, nereden sorgulanır?

İBB Eğitim Yardımı burs başvuru sonuçları erişime açıldı. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle burs sonuçlarını sorgulayabilmekte.

İBB BURS DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Üniversite öğrencilerine verilecek burs desteğiyle ilgili açıklama yapan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, yaptığı açıklamada İBB’nin bu yıl 75 bin öğrencilere 4.500 lira öğrenim katkısı yapacağının altını çizerek yardımların ailelerin ihtiyaç durumuna göre yapılacağını kaydeden Polat konuşmasında; “Bu yardımları ailelerin muhtaçlık durumuna göre tespit ediyoruz. Kendisi ya da ailesi İstanbul’da ikamet eden bütün öğrenciler başvurabilecek” ifadelerini kullandı.

İBB BURS ÖDEME TARİHİ AÇIKLANDI MI?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, burs ödemeleri öğrenci hesaplarına toplamda üç parça şeklinde yatırılacak. Toplam 4.500 TL olarak belirlenen bursun ödeme tarihleri ve burs sonuçları açıklandıktan sonra netlik kazanacak.

Geçtiğimiz yıl burs ödemelerinin ilk taksiti Aralık ayında öğrenci hesaplarına yatırılmıştı. Bu yılda ödemelerin Ocak ayında başlayacağı tahmin edilmekte.

BURS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Eğitim yardımı başvurularında olduğu gibi sonuçlarda gencuniversiteli.ibb.istanbul veya İstanbul Senin uygulaması üzerinden erişime açılacak. Burs başvuru sonuçları adaylara posta veya başka yollarla bildirilmeyecek. Adaylar, burs sonuçları erişime açıldığında T.C. kimlik numarası, doğum tarihi ile sorgulama işlemlerini online olarak gerçekleştirebilecekler.