GündemHaber Girişi : 28 Mart 2023 13:50

İBB, Ramazan ayı boyunca 400 bine yakın haneye destek verecek

İBB, Ramazan ayı boyunca 400 bine yakın haneye destek verecek

On bir ayın sultanını iftarlar, sahurlar, ve kültürel etkinlikler ile karşılayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),yıl boyunca devam eden toplumsal yardımlarını Ramazan ayında artırarak sürdürüyor.

Bu kapsamda; İstanbul’da yaşayan gereksinim durumu tespit edilen dayanağa muhtaç ailelerle, afet bölgelerinden İstanbul’a gelen gereksinim durumu tespit edilen hanelere toplam 150 bin besin kolisi takviyesi sağlanmaya başlandı. İçinde un, yağ, pirinç, bulgur, nohut, mercimek, makarna, salça, çay, şeker ve zeytin ve tuzdan oluşan 381 lira kıymetindeki temel besin kolilerin dağıtımı süratle sürüyor.

Yine İstanbul’daki muhtaçlık sahipleri ile afet bölgelerinden İstanbul’a gelen 160 bin bireye 500’er TL nakit dayanak sağlanıyor. Ramazan ayı boyunca gereksinim durumu tespit edilen şehit-gazi yakını, engelli, tek ebeveyn toplamda 53 bin farklı haneye de toplamda 12 milyon 550 TL bedelinde market kartı dayanağı verilecek.

Ramazan ayı boyunca İstanbul’un meydanlarından 17 bin kişilik iftar yemeği ile 7.600 kişilik sahurluk dağıtan İBB; Büyük İstanbul Otogarı’ndaki Süreksiz Barınma Merkezi’nde evsiz bireylere de günlük iftar ve sahur yemeği ikram ediyor.�





Dayanışmaya ortak olan hayırseverlerin aldığı Besin Dayanak Paketi 2 bin 331’e, toplam ödenen ölçü 1 milyon 291 bin 886 liraya ulaştı. Hijyen Dayanak Paketi alarak takviye verenlerin sayısı da bin 257’e, toplam ölçü 606 bin 703 liraya ulaştı.

Depremzedelere takviye olmak isteyen hayırsever vatandaşlar, https://askidafatura.ibb.gov.tr/ linki üzerinden yahut 153’ü arayarak ulaştırmak istediğiniz paketi ve marketini seçiyor. Seçmiş olduğu paketin içeriğini inceleyebiliyor ve dilediği fiyat kadar afetzede vatandaşlara katkıda bulunabiliyor.

Hibya Haber Ajansı