GündemHaber Girişi : 14 Nisan 2023 15:50

İBB’de ihtiyaç sahibi çiftlere evlilik desteği

İBB’de ihtiyaç sahibi çiftlere evlilik desteği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Toplumsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından evlilik hazırlığındaki çiftler için yeni dayanak paketi hazırlandı. İstanbul’da ikamet eden gereksinim sahibi çiftlere tek seferlik 7 bin TL ödeme yapılacak. Çiftlerin iş durumu, maddi yeterlilikleri ve gereksinimleri toplumsal araştırma ile tespit edilecek. Koşulları taşıyan çiftler için yapılan ödemede para, bayanın hesabına yatırılacak.

Hangi kaideler aranıyor?

Değerlendirmeye tabi olacak çiftlerin 3 ay içinde evlenmeleri, İstanbul’da ikamet etmeleri, toplumsal incelemede uygun görülmeleri gerekiyor. Çiftlerin daha evvel boşanmayla sonuçlanan evlilik gerçekleştirmiş olmaları müracaatlarına bir pürüz teşkil etmiyor. Her yıl ortalama 90 bin evliliğin gerçekleştiği İstanbul’da, muhtaçlık sahibi olduğu toplumsal incelemeyle belirlenen yaklaşık 10 binin üzerinde çift, dayanaktan faydalanabilecek. Başvuralar Alo 153 Tahlil Merkezi ve İstanbul Senin taşınabilir uygulaması üzerinden alınmaya başlandı.

İBB Lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, toplumsal medya hesabından yaptığı görüntülü paylaşımla takviye paketini duyurdu. İmamoğlu, iletisinde şunları söyledi:

“Sevgili hemşerilerim, ekonomik olarak güç günlerden geçiyoruz. Hem ülkemizde hem de İstanbul'da ömür maliyeti her geçen gün artıyor. Bu durumun hepinizi olumsuz etkilediğini çok güzel biliyoruz. Sizlere dayanak olmak, sizi bir nebze olsun rahatlatmak için çalışıyor, projeler üretiyoruz. Sizlere hoş bir haber vermek istiyorum. İBB olarak evlilik dayanağı projemizi başlatıyoruz. 2023 yılında İstanbul'da yeni evlenecek 10 binin üzerinde çiftimize, tek seferlik 7 bin TL evlilik takviyesi vereceğiz. Yeni yuva kuracak çiftlerimize katkıda bulunmak bizleri çok memnun ediyor. Yeni evlenecek tüm çiftlerimizin hayalleri gerçek, memnunlukları daim olsun. Bu güç günleri daima birlikte dayanışma ile daima birlikte aşacağız. Birlikte başaracağız.”

Hibya Haber Ajansı