GündemHaber Girişi : 10 Mart 2023 19:10

İBB’den İstanbul için fırtına ve yağış uyarısı

İBB’den İstanbul için fırtına ve yağış uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM’un meteorolojik datalarına nazaran, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde hafta sonu Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı hava tesirli olacak.

11 Mart Cumartesi günü sabah saatlerinden (08:00) itibaren rüzgarın Lodos tarafından (Güney-batı) kuvvetlenerek fırtına (40-70km/s),kısa periyodik kuvvetli fırtına (50-85 km/s) formunda eseceği, beraberinde batı bölgelerinden (Silivri, Çatalca, Büyükçekmece ve Arnavutköy) başlayarak vilayet genelinde yer yer kuvvetli sağanak yağış (15-25 kg/m2) geçişlerinin yaşanacağı varsayım ediliyor.

Halihazırda 17 dereceler civarında seyreden sıcaklıklar da 12 Mart Pazar günü itibariyle süratle azalarak 10 dereceler civarına gerileyecek.

Cumartesi akşam saatlerine (22:00) kadar tesirli olması beklenen fırtına ve sağanak yağmur nedeni ile yollarda göllenme, ağaç ve direk devrilmesi, çatı, tabela uçması, baca gazı zehirlenmesi üzere aksilikler yaşanabileceği belirtiliyor.





İBB Takımları, fırtına ve yağmur nedeniyle oluşabilecek aksiliklere karşı teyakkuza geçti. Takımlar, 24 saat asıllı çalışarak yaşanması olası sıkıntılara anında müdahale edecek. Toplu ulaşımda aksamalar yaşanmaması için gerekli önlemler de alındı.

Hibya Haber Ajansı