Kültür ve SanatHaber Girişi : 25 Temmuz 2023 16:47

İbrahim Oral’ın ‘Ağlaşırdık’ Şiir Kitabı Yayında!

İbrahim Oral’ın ‘Ağlaşırdık’ Şiir Kitabı Yayında!

Edebiyat dünyasında kendi düşüncelerini ve yaşantısını yansıttığı şiirler ile yol alan İbrahim Oral ve kızı Songül Oral gazetemizin konuğu oldu.

222 adet şiirden oluşan ‘Ağlaşırdık’ isimli şiir kitabını, edebiyat ve şiir severler ile buluşturdu.

İbrahim Oral gazetemize yaptığı açıklamada; “Kendi halinde geçinen fakir bir aile çocuğu olduğum için ileriye dönük eğitimimi yapamadım. Kendi yeteneğim, hevesimle on iki yaşımdan itibaren şiir ve resim konularıyla uğraşıyordum. Şiir ve resim, beni tamamlayan bir parçam olmuşlardı. Şiirle uğraşım daha ağır bastığı için yazıyorum ve yazmaya devam etmekteyim. Şiirlerimin hepsi; kendi düşüncelerimi, yaşantımı, hevesi- mi, zevkimi, çilemi, umutsuzluğumu ve insanlara dair düşünceleri konu edinmektedir. Şiirlerimi okuyan bir insana az da olsa mutluluk ve teselli verebiliyorsam, sevinir memnun olurum” sözlerine yer verdi.

Oral’ın şiir kitabının da ismi olan ‘Ağlaşırdık’ şiirini sizlerle paylaşıyoruz:

Issız ufukların yamaçlarında / El ele kol kola dolaşırdık / Sessiz rüzgarların uğultusunda / Çiseli sularla akışırdık / Olmadı sabahım bitmedi gecem / Yanık bir türkü dilimde hecem / Gözyaşı pınarım ıslanır perçem / Sarılır diz dize ağlaşırdık…

İBRAHİM ORAL KİMDİR?

23.01.1955 yılında Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı, Beyçayırı köyünde doğan Oral İlkokulu köyünde, orta öğrenimini, Niksar’da tamamladı.

Evli ve altı çocuk (Yücel, Salih, Sibel, Serkan, Songül ve Mustafa)  babası olan Oral

emekli ve Pendik’te ikamet etmekte.

İbrahim Oral’dan Erol Yazıcıya armağan edilen özel not içeren şiir kitabı.