GündemHaber Girişi : 25 Mart 2023 11:34

İGC’den internetten haber siteleri için panel

İGC’den internetten haber siteleri için panel

İnternet haber sitelerinin geleceği ve sitelerin bağımsız gelir kaynakları modellerinin konuşulduğu panel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Milletlerarası Basın Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yeni yürürlüğe giren Basın Yasası’na getirilen ek unsurlarla, internet haber siteleri, müddetli yayın kapsamında kıymetlendirilerek yeni bir süreç başlayacak. Nisan ayının birinci gününden itibaren geçerli olacak olan kanuna nazaran vadeli yayınların artık ‘Dijital Medya’ olarak resmi ilan ve reklam alabilme hakkı olacak. Bahisle ilgili akıllardaki sorulara karşılık bulmak için düzenlenen panel, Dokuz Eylül Gazetesi Danışmanı Levent İtina moderatörlüğünde gerçekleşti. Panelin açılış konuşmasını, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lideri Dilek Gappi gerçekleştirdi.�

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lideri Dilek Gappi, “Doğru habercilik, bağımsız gazetecilik mücadelemizin yanı sıra algoritmalarla yapılan bir başka gazeteciliğe alışmak durumundayız” diyerek şunları kaydetti:

“Yıllar uzunluğu toplumun eşik bekçiliği kavramını klâsik gazetecilik ile yapmaya çalışan medya, artık dijital medyanın kodlarıyla yazılmak zorunda. Akıl almaz süratle bilginin yarıştığı dünyadayız. 1 Nisan’dan itibaren Basın İlan Kurumu’nun yeni yönetmeliği ve bu kapsamda internet haber sitelerinin desteklenmesi eli kulağında. Süreci bugüne kadar daha çok Basın İlan Kurumu’nun nakdî havuzuyla algılayanlar büyük bir duvara çarpmak üzere. Özetle medya mühendisliği kavramı dijital haberciliğin alt yapısını oluşturacak.”





Hibya Haber Ajansı