GündemHaber Girişi : 27 Şubat 2024 12:57

İlçelerde Silah İmalatı ve Ticareti Operasyonu: 24 Gözaltı

İlçelerde Silah İmalatı ve Ticareti Operasyonu: 24 Gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, şehrin farklı ilçelerinde gerçekleştirdiği operasyonlarla silah imalatı, ticareti ve kaçakçılığını önlemeye yönelik başarılı bir adım attı. Ocak ve Şubat aylarında Pendik, Ümraniye, Eyüpsultan, Bayrampaşa ve Sultangazi ilçelerinde düzenlenen 4 ayrı operasyonda, 24 kişi gözaltına alındı.

 

Operasyonlar neticesinde toplamda 432 tabanca ile bu tabancalara ait 525 şarjör ele geçirildi. Ayrıca bin adet silah imalatında kullanılan parça da operasyonlar kapsamında bulundu. Silah imalatı için kullanılan parçalar arasında silah gövdeleri, silah sürgüleri, açık uçlu silah namluları, tetik tertibatları, pimler, icra yayları, mili ve çıkarıcılar gibi çeşitli parçalar yer alıyordu.

 

Operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 24 şüpheliden 7'si adli kontrol hükümleriyle serbest bırakılırken, 17 kişi ise tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi. Silahlar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesinde sergilendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.