SiyasetHaber Girişi : 15 Ocak 2024 11:17

İLKLERİN KADINI GAZETEMİZE KONUŞTU: AKP YÖNETİMİNİN VİZYON PROBLEMİ VAR

İLKLERİN KADINI GAZETEMİZE KONUŞTU: AKP YÖNETİMİNİN VİZYON PROBLEMİ VAR

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Hayriye Uyanık, gazetemize Pendik ilçesi ile ilgili düşüncelerini aktardı.

Yaklaşık beş yıldır mecliste görev yapan ve öncelikle ‘ilklerin kadını’ olarak dikkat çeken Uyanık; CHP grup başkan vekili ve bu ilçemizin siyasi tarihinde bir ilk. Daha önce hiçbir siyasi partiden bir kadın, belediye meclisinde bu görevi üstlenmedi.

Uyanık, Balkan Yeşilbağlar Spor Kulübünün de ilk kadın yöneticisi ve Boşnak olarak belediye meclisine giren ilk kadın.

Uyanık, gazetemize yaptığı değerlendirmede şu sözlere yer verdi;

 

 

KADIN MECLİS ÜYESİ SAYISI YETERSİZ

“Mevcut belediye yönetiminde CHP’den 3, AKP’den 5 olmak üzere sadece 8 kadın meclis üyesi var. Bu oldukça düşük bir rakam. Kadınların mecliste en az erkekler kadar temsil edilmesi gerekir. Tabi bunu içinde kadınlarımızın siyasete ilgi duyması ve haklarını elde edebilmek için mücadele etmeleri gerekiyor.

 

 

MECLİS ÜYELİĞİNİN SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMEK LAZIM

800 bin nüfuslu bir ilçede meclis üyesiyseniz, o ilçeye gerçek anlamda hizmet edebilmeniz için mesai harcamanız gerekir.

Şahsen ben bu dönem kendi işimi  bırakıp, maddi fedakarlıklarda bulunup ful time Pendik için çalıştım.

 

 

PENDİK’TE SOSYAL YAŞAM SINIRLI

Pendik doğumluyum. Bu ilçede ne var ne yok bilirim. Ama 5 yıllık meclis üyeliği dönemimde şunu çok daha net görmüş oldum.

İlçemizde sosyal yaşam hava karardığı zaman bitiyor. Bir eğlence ya da kültür etkinliği yapabileceğiniz, arkadaşlarınızla – ailenizle faydalanabileceğiniz sosyal şartlar oldukça sınırlı ve zayıf. Dolayısı ile adeta evlere mahkum edilmiş durumdayız. Yaşam kalitemiz AKP yöneticileri eliyle adeta dibe vurmuş durumda.

Şehri yönetenler kadınları, yaşlıları, engellileri de‘bu insanlar nasıl güzel vakit geçirir, sosyal ve kültürel olarak hizmet alabilir’ diye düşünmemiş.

İlçede birkaç kültür merkezimiz var. Ama buralarda da maalesef yıllardır hep aynı üç beş isim konuşuyor, konferans veriyor. Zihniyet aynı. Kendin çal kendin oyna.

Farklı düşünen, farklı istekleri olan insanlar varmış kimin umurunda.

 

 

ŞEHİR MÜHENDİSLİĞİNDE SINIFTA KALIRLAR

AKP yönetimi şehir planlamasını yapmaktan aciz. Alt ve üst yapı çalışmaları, ağaçlandırma, park, otopark, kaldırımlar, yaya ve bisiklet yolları yetersiz – düzensiz. Hizmetler ihtiyaca göre değil, keyfiyete göre planlanıyor.

İlçenin sahip olduğu imkanlar doğru değerlendirilemiyor.

Hava alanı, metro, hızlı tren, İDO, kara yolu, üniversite, sanayi kuruluşları, AVM’ler var ama dışarıdan ilçemize gelen – kalan tek bir turist yok. Bu oldukça düşündürücü bir nokta.

İlçenin stratejik kalkınma planları mevcut. Burada sahip olduğumuz avantaj ve dezavantajlarımız da belirtilmiş.

Ama bu stratejik planları layıkı ile yerine getirebilecek bir yönetim anlayışı maalesef yok. Bizim bu noktadaki önerilerimiz de dikkate alınmış değil.

AKP yönetimi hayatı kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyor. Bunun öncelikli nedeni bir vizyon probleminin söz konusu olması elbette.

 

 

RAKAMLAR AKP BELEDİYESİNİ SINIFTA BIRAKIYOR

Bir belediye yönetiminin başarılı olup olmadığını neye göre yorumlarsınız? Birçok kriter var elbet.

Soruyorum size; son 5 yılda 800 bin nüfuslu bu ilçeden ülke ve dünya çapında bir bilim adamı, bir sanatçı, bir sporcu çıktı mı? Cevap veriyorum: HAYIR.

Üniversiteye giriş sıralamasında ilçemiz kaçıncı sırada biliyor musunuz? Resmi rakamını söyleyeyim. 26. sıradayız.

Lafa gelince “şöyle başarılıyız, böyle başarılıyız” deniliyor ama rakamlar ve gerçekler hiç öyle değil.

 

 

 

BEN OLSAM BU YÖNETİMİ BİR GÜN DAHA İŞ BAŞINDA TUTMAM

Mecliste bulunduğum dönem boyunca mevcut yönetimin son derece başarısız olduğunu, birçok liyakatsiz kişinin hiç de hak etmediği yerlerde bulunduğunu bizzat gözlemledim.

Her mahallemizin farklı farklı sorun ve ihtiyaçları mevcut. Bu yönetim hemen hiçbir sorunumuza sağlıklı çözümler üretebilmiş değil.

Sade bir vatandaş olarak söylüyorum: Ben olsam bu yönetimi bir gün daha iş başında tutmam. İlk seçimde gönderirim. Umarım bu seçimlerde giderler…

 

HAYRİYE UYANIK KİMDİR?

1970 Yılında İstanbul’da “ Boşnak “ kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, Orta, Lise öğrenimini Pendik’te tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Deri Teknolojisi bölümünü bitirdi.

1993 yılında başlayan mesleki iş yaşamında, Ar-Ge Departman Sorumluluğu, Marka ve Pazarlama Müdürlüğü, Deri Departmanı  Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Bu görevler sırasında dünyanın değişik yerlerinde Deri Pazarlarının Araştırılması, Fuar Organizasyonları ,seminerlerde Türk Temsilciliği yaptı. Halen sektöründe danışmanlık ve temsilcilik görevini yürütmektedir.

DETEK; Deri Teknologları ve Kimyacıları Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2021 yılında yapılan kongrede Balkan Yeşilbağlar Spor Kulübü yönetimini seçildi. Aynı zamanda, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, Bilirkişilik Bölge Kurulu’nda “Deri ve Deri Mamulleri Bilirkişisi” olarak görev yapmaktadır.

Dünya’nın en önemli firmalarından; “Pazarlama ve Satış” ,”En iyi Marka ve Farkındalık”, “Benchmarking” eğitimlerini, Maltepe Üniversitesinde “Yaşam Koçluğu” . E-ticarette marka yaratma eğitimlerini aldı. İngilizce , Sırpça ve Hırvatça dillerini çok iyi derecede bilmektedir.2019 da yapılan yerel seçimlerde 6. Sıradan Pendik Belediyesi Meclis üyesi seçilmiştir. Gurup Başkan Vekili olarak görevine devam etmektedir.