GündemHaber Girişi : 09 Nisan 2023 20:04

İmamoğlu: “4 yılda 25 yılın üstüne çıkmış durumdayız”

İmamoğlu: “4 yılda 25 yılın üstüne çıkmış durumdayız”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),‘İstanbul Yenileniyor’ platformu kapsamında riskli yapıların dönüşümüne, Bakırköy Zuhuratbaba Mahallesi’ndeki İş Bankası Mensupları Sitesi’yle devam etti.

Yıkım alanına gelen İBB Lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, kendisi üzere Trabzon Lisesi mezunu olan 100 yaşındaki kat maliki Yunus Atalar ile bir sohbet gerçekleştirdi.

İmamoğlu’na yıkım sırasında, Bakırköy Belediye Lideri Bülent Kerimoğlu ve Küçükçekme Belediye Lideri Kemal Çebi eşlik etti. Yıkım öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İmamoğlu, süreci anlatması için birinci kelamı KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’a verdi.

Kurt: “Riskli yapılarda KİPTAŞ tarihinin en çok tahlil üreten idaresi olduk”





“Şu an Bakırköy İş Bankası Mensupları Sitesi’nin Yücetarla parselindeyiz” diyen Kurt, kamuoyuyla şu bilgileri paylaştı:

“Burada yüzde 100 uzlaştık. 54 tane yapının bugün yıkımına başlıyoruz. Umarım tıpkı uzlaşıyı İncirli parselinde de sağlarız. Orada da son 4 kişideyiz. 2 bölü 3’ü sağlayınca, süratlice alanda başlayacağız. Bugüne kadar yıktığımız bağımsız ünite sayısında 1800’e yaklaştık. Şu an, KİPTAŞ tarihinin en çok tahlil üreten idaresi olduk riskli yapılarda. 450 tane daha 2,5 ay içerisinde yıkımını yapacağımız yapı var 2 bin 200’leri bu periyot yakalayacağız.”

İmamoğlu: “4 yılda 25 yılın üstüne çıkmış durumdayız”

Kurt’un açıklamalarının akabinde konuşan İmamoğlu da şu tabirleri kullandı:

“KİPTAŞ'ın bizden evvelki 25 yılında yaptığı kentsel dönüşüm ya da bu cins risk taşıyan binalardaki bağımsız kısım sayısının, yalnızca 4 yılda üstüne çıkmış durumdayız. Hassasiyet gösteriyoruz. Yarın Küçükçekmece’de olacağız Liderimizle. Bir diğer belediyelerde tekrar bu şekil yapılara ihtimamlı bir davranış içerisindeyiz. Bir an evvel bu yıkımları yapıp, bir an evvel de insanlarımızı sağlıklı yapılara kavuşturma dileğindeyiz. Bu İstanbul'un en temel sorunu. Yani bu sorunun üzerine gitmek zorundayız.”

İmamoğlu, yüzlerce bina ve bağımsız kısımda yaşayan vatandaşlarla görüştüklerini belirterek, “Yakın vakitte tekrar 400’ün üstünde bağımsız ünitesi yıkmış olacağız. Lakin bu sıkıntıyı biz, istesek de çözemeyiz tek başımıza. Biz burada insanlarımızı teşvik ediyoruz. Bir an evvel anlaşın. Zira bu birebir vakitte hür piyasanın işi, tıpkı vakitte olağan ki müteahhit firmaların işi. Uzlaşın. Biz uzlaşmanın olmadığı, ıstırap olduğu yerlerde biraz daha teminat üzere davranıp, KİPTAŞ marifetiyle, Büyükşehir Belediyemizin kurumlarının marifetiyle bu yıkımlar yapıyoruz.” halinde konuştu.

“Heyecanla, imrenerek beni takip ediyor”

İmamoğlu, gazetecilerden gelen, “Dün, yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde siz vardınız. ‘İstanbul'a çivi dahi çakamadılar’ cümlesiyle sizi amaç aldı. Ne dersiniz bu açıklamasına” sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Diyorum ya; yani beni çok imrenerek izlediğini her daim tekrar ettim. Bazen espri de yapıyorum, ‘Heyecanla, imrenerek beni takip ediyor’ diye fakat sahiden bu imrenme hissini Sayın Cumhurbaşkanı gün geçmiyor ki aklını İstanbul'dan alamasın ya da İmamoğlu'nun ismini anamamış olsun. Bahsettiği metro çizgisi üzerinden, kendi metroyla ilgili ayıplarını kapatma uğraşı içindeler. İstanbul, ne yazık ki bir metro trajedisi yaşadı.”

Hibya Haber Ajansı