GündemHaber Girişi : 30 Mart 2023 16:54

İmamoğlu: “86 milyon iktidar olsun, her şey çok güzel olsun”

İmamoğlu: “86 milyon iktidar olsun, her şey çok güzel olsun”

Cumhuriyet Meydanı’nda konuşan İmamoğlu, “İktidar istiyoruz. Niye? Bir avuç insan değil, bir kişinin iktidarı hiç değil, bir ailenin iktidarı asla değil. Biz, 86 milyon insanımızın iktidarı için yola çıktık. Şu anda bu memleketin en büyük sorunu ne biliyor musunuz? Diyor ki bir akıl: ‘Ben bilirim. Ben yaparım. Ben ne dersem o doğru.’ Vallahi o ‘Ben’ diyen aklı, çabucak 14 Mayıs’ta meskenine yollayacağız. Hangi akıl gelecek? Vatandaşına yüzünü dönen, bu memleketin 86 milyon beşerinin fikrinden faydalanan, şu zenginliğin farkında olan, onlarla düşünen, onlarla üreten, onların hakkını savunan, bu memleketin zenginliklerini onlarla paylaşan, bir avuç beşerle değil, milletiyle paylaşan akıl iktidara geliyor. Yolumuzun bir olduğunu unutmayın. Yolumuzun uzun olduğunu unutmayın. Çok çalışacağımızı unutmayın. Kendinize güvenmeyi unutmayın. Umudun siz olduğunu unutmayın. Kol kola olun. Birlikten kuvvet doğar. Birliğin gücünün her biriniz bir ferdi olun. Daima birlikte iktidar olalım. 86 milyon iktidar olsun. Her şey çok hoş olsun” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Kırklareli’yi ziyaret etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Lideri Kadir Albayrak ve Büyükçekmece Belediye Lideri Hasan Akgün’ün de eşlik ettiği İmamoğlu çifti, Kırklareli Belediye Lideri Mehmet Siyam Kesimoğlu ile eşi Sibel Kesimoğlu rehberliğinde kentte bir dizi ziyaretlerde bulundu. İmamoğlu ve beraberindeki heyetin kentteki birinci durağı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu meskenin birebir birebiri halinde inşa edilen Yayla Mahallesi’ndeki “Atatürk Evi” oldu. Müze ziyaretinin akabinde Cumhuriyet Caddesi’ne geçen İmamoğlu, Albayrak ve Kesimoğlu, esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Vatandaşların ve esnafın ağır ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu, yurttaşlardan gelen fotoğraf çektirme isteklerini yerine getirdi.

Kılıçdaroğlu, akşener ve yavaş’ın selamlarını iletti

Esnaf ziyaretinin akabinde Kırklareli Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden İmamoğlu, belediye meclisinde kısa bir konuşma yaptı. İmamoğlu, ikinci konuşmasını ise, belediye binası önündeki Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran coşkulu vatandaş topluluğuna yaptı.





Vatandaşlara; Millet İttifakı’nın kurucu önderleri CHP Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, DÜZGÜN Parti Genel Lideri Meral Akşener, Altılı Masa önderleri ile Ankara Büyükşehir Belediye Lideri ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş’ın selamlarını ileten İmamoğlu, konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Öncelikle demokrasimizi raylarına oturtacağız”

“Çok kıymetli bir seyahat bu. 2023 yılı, Cumhuriyet’imizin 100’ncü yılı. Öbür şeyler konuşmak isterdik. Öteki gayeleri bugün bu meydanda anlatmak isterdik. Lakin, öncelikli yapmamız gereken sorumluluklarımız var. Nedir bu sorumluluklar? Öncelikle demokrasimizi raylarına oturtacağız. Bu memlekette hak hukuk, adalet ögelerini tekrar güçlü bir biçimde memleketimizin önüne koyacağız. Birebir vakitte eğitimden iktisada, sağlıktan tarıma, aklınıza gelebilecek bütün ögelerle ilgili ağır bir çalışmanın içerisinde olacağız. Yani yine bir yapılanma, bir revizyona muhtaçlığı var memleketimizin. Memleketimiz, büyük kayıplar yaşadı. Son yıllarda önemli meseleler yaşadı. Bu meseleleri rehabilite edecek, düzeltecek bir periyoda gereksinimimiz var. Onun için yola çıkıyoruz. Onun için büyük bir ittifak ortaya koyuyoruz. Onun için uzlaşıyoruz. Bu memleketin bu türlü bir iktidar devrini, 100’ncü yılında daima birlikte kazanacağız.”

“86 milyon insanımızın iktidarı için yola çıktık” diyen İmamoğlu, “İktidar istiyoruz. Niye? Bir avuç insan değil, bir kişinin iktidarı hiç değil, bir ailenin iktidarı asla değil. Biz, 86 milyon insanımızın iktidarı için yola çıktık. Biz, bu memleketin gençleri, çocukları, hayallerini bu ülkenin hudutlarının dışına değil, bu ülkenin topraklarınsa gerçekleştirmeleri için yola çıktık. Bu memleketin insanları, tarım yapmadan topraklarını grup biçmeden, üretmeden değil, memleketimizin her köşesinde, topraklarında rahmet fışkırsın diye yola çıktık. İşte böylesi bir devirde sorumluluk alacağız. Bu memlekette bayanların kasvete düştüğü, şiddete uğradığı, bayanların hak ve özgürlüklerinin siyasi pazarlık yapılmadığı bir memleket olsun diye yola çıktık. Biz, biz bu ülkede, 100’ncü yılında Cumhuriyet’in, dünyanın 21 yüzyılında, kız çocuklarımızın okullara gidemediği, eğitimi gereğince alamadığı, memleketin neresinde olursa olsun, bilhassa kız çocuklarımızın hiçbir şiddete maruz kalmadığı bir ülke olmak için yola çıktık.” biçiminde konuştu.

İmamoğlu, konuşmasının ardından Edirne’ye yanlışsız yola çıktı.

Hibya Haber Ajansı