GündemHaber Girişi : 15 Nisan 2023 17:50

İmamoğlu: “Bu ülkeyi memleketimin evlatlarıyla yöneteceğiz”

İmamoğlu: “Bu ülkeyi memleketimin evlatlarıyla yöneteceğiz”

CHP Genel Lider Yardımcısı Seyit Torun ile İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, Giresun ve Ordu’da vatandaşlarla bir ortaya gelerek, açıklamalarda bulundu.

Konuşmalarına, “Ben geldim, ben; evladınız geldi İstanbul'dan. Sizleri çok seviyorum” kelamlarıyla başlayan İmamoğlu, Giresun ve Ordu’ya daha evvel iki kere geldiğini hatırlattı.

İmamoğlu, “Bugün, daha farklı bir gün” diyerek, “Bugün niçin bir ortadayız? 14 Mayıs için bir ortadayız. Çok hoş bir baharı karşılamak için bir ortadayız. Bir avuç insanın zenginliğinin, bir avuç insanın mutluluğunun, bir avuç insanın ‘Ne dersem o olur’ anlayışını yok edip, gönderip, milletin iktidarını karşılamak için buradayız. Her şey çok hoş olacak” biçiminde konuştu.

Dün bölgede yağmurlu bir gün yaşandığını hatırlatan İmamoğlu, “Bugün bahar hoş yüzünü gösterdi. Bahar beni karşıladı Giresun'da, bahar. Sizlerle bir ortada ve 14 Mayıs'a giden bu seyahatte hem adaleti konuşmak hem hak, hukuku konuşmak hem Giresun'u konuşmak hem bu kentin fındığını konuşmaya, gençlerini konuşmaya, bu kentin hoş insanlarını konuşmaya geldim” tabirlerini kullandı.





“2 ayda güya bir anda kent kuracaksınız”

İmamoğlu, “Şu an memleketimin her köşesinde insanlarımız zelzelede her şeyini kaybetmiş insanlarımıza sahip çıkıyor” diyerek, şöyle konuştu:

“21 yıldır bu ülkeyi yöneteceksiniz. Kentleri güçlendirmeyeceksiniz. Kentleri bir dönüşüm, güçlendirme, ömrü kuvvetlendirme olarak düşünmeyeceksiniz. Kentleri yalnızca rant kapısı olarak göreceksiniz. Ondan sonra seçimde oy devşirmek için, seçime birkaç hafta kala, kelamım ona temeller atacaksınız. 2 ayda güya bir anda kent kuracaksınız. 20 yıllık, 25 yıllık yanlışlarınızın üstünü kapatmaya çalışacaksınız. O kentleri, bugünün aklı ayağa kaldıramaz. Ancak o kentleri biz ayağa kaldıracağız, biz. O kentleri biz yenileyeceğiz. Kentlerin eksiklerini biz gidereceğiz.”

“Bu ülkeyi memleketimin evlatlarıyla yöneteceğiz”

Millet İttifakı olarak kelam verdiklerini belirten İmamoğlu, “Genel Liderimiz, 13. Cumhurbaşkanımız da kelam veriyor. Diyor ki; ‘Biz, tek bir vatandaşımızın dahi hakkını yedirmeyeceğiz kardeşim, yedirmeyeceğiz.’ Biz, devletin her kademesinde liyakate takviye olacağız. Biz, bu ülkeyi memleketimin evlatlarıyla yöneteceğiz. Bizler, memleketimizin evlatları yerine, yalnızca bir avuç beşerle eşiyle, dostuyla, akrabasıyla, damadıyla, kızıyla, geliniyle, ailesiyle siyasi akrabalarıyla ülkeyi yönetme periyoduna son vereceğiz. Onlara, ‘Evinize gidin, haydi güle güle’ diyeceğiz. Hepsini birlikte yollayacağız” dedi.

“İnsanlarımızı yoksulluğa mahkum etmeye değil, güçlü yapmaya geliyoruz”

İmamoğlu, İstanbul’da, 4 yıldır herkese eşit hizmet sunduklarına vurgu yaparak, “Bunların, ne yazık ki kentlerimizde insanlarımızı kandırdığı periyoda, daima birlikte son vereceğiz. Memleketimin beşerinin muhtaçlığı varsa, yoksulluğu varsa, onu kesinlikle telafi edeceğiz. Lakin biz, insanlarımızı yoksulluğa mahkum etmeye değil, güçlü yapmaya geliyoruz. Üretmeye geliyoruz. Size kelam veriyorum. Bu coğrafyada, bu bölgede yetişen, liseyi burada okuyan, sonra üniversiteye okumaya giden bir ağabeyiniz, arkadaşınız, yol arkadaşınız olarak size kelam veriyorum. Hiçbirinizin hakkını yedirmeyeceğiz.” diye konuştu.

“Devletimizi, tekrar kurallar ve kurumlar devleti yapacağız”

Millet İttifakı olarak yoksulluğu bitirmeye geldiklerini sav eden İmamoğlu, şu tabirleri kullandı:

“Tüm kalbimle inanıyorum ki; 14 Mayıs, Türkiye için de bir dönüm noktası olacak. O gün, Türkiye için yeni bir başlangıç olacak. Akabinde devleti süratle toparlayacağız. Devletimizi, tekrar kurallar ve kurumlar devleti yapacağız. Devlet idaresinin her kademesi hesap verecek hesap. Devlet yönetiminin her işi ve sürecini, denetlenebilir kılacağız. Zira devletin her kurumu sizin. Türkiye'nin her kuruşu sizin. Kamuda israftan uzaklaşarak, israfı yok edeceğiz.”

İmamoğlu, Giresun ve Ordu buluşmalarını tamamlayarak, Samsun’a yanlışsız yola çıktı.

Hibya Haber Ajansı