GündemHaber Girişi : 21 Nisan 2023 18:34

İmamoğlu: “Depremzedeler, 86 milyon insanımızın canıdır, ciğeridir”

İmamoğlu: “Depremzedeler, 86 milyon insanımızın canıdır, ciğeridir”

Millet İttifakı başkanları; 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Gültekin Uysal ile İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, Ramazan Bayramı’nın birinci gününü depremzedelerle birlikte geçirdi.

Kılıçdaroğlu Adıyaman’da, Akşener Malatya’da, Karamollaoğlu Adana’da, Davutoğlu Gaziantep’te, Babacan Diyarbakır’da, Uysal Osmaniye’de, İmamoğlu Hatay’da, Yavaş da Kahramanmaraş’ta kurulan “Halil İbrahim Sofrası”nda depremzedelerle bir ortaya geldi. 8 vilayette depremzedelerin acılarına ve lokmalarına ortak olan 8 başkan, hem bulundukları kentlerdeki vatandaşlara hem de canlı yayınla öteki kentlerdeki yurttaşlara seslenerek, yanlarında oldukları bildirisini verdi.

“Depremzedeler, 86 milyon insanımızın canıdır, ciğeridir”

İmamoğlu’nun, eşi Dr. Dilek İmamoğlu ile birlikte geldiği Hatay Defne’de depremzedelerle buluşma noktası, Aşağıokçular Mahallesi’nde kurulan Halil İbrahim Sofrası oldu. İmamoğlu çiftine, Defne ziyaretinde Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Lideri Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş da eşlik etti.





İmamoğlu, “Deprem bölgesinde var olan bütün vatandaşlarımız, hepimizin, milletçe 86 milyon insanımızın canıdır, ciğeridir.” diyerek şunları kaydetti:

“Her ne olursa olsun, bu düştüğümüz yerden, daima birlikte ayağa kalkacağız. Münasebetiyle; Hatay'da da Maraş'ta da Adıyaman'da da hiçbir kentimizde, hiçbir vatandaşımız, hiçbir evladımız, çocuğumuz, gencimiz, memleketin öteki bir yerindeki insanımızdan geriye kalmayacak. Bundan yana içiniz rahat olsun. Hele hele 15 Mayıs'tan sonra varımızla, yoğumuzla daima birlikte, başta Hatay olmak üzere hem Lütfü Savaş Liderimin hem bütün ilçe belediye başkanlarımın yanında olacağız ve daima birlikte ayağa kalkacağız”

“Bu saatten sonra umutlarınızı yüksek tutun”

Millet İttifakı belediyeleri olarak, deprem sonrasında yaptıkları çalışmalarla ortak çalışma kültürünün örneklerini verdiklerini belirten İmamoğlu, “Hatay'da, değerli Belediye Liderimiz Lütfi Savaş'la omuz omuza vererek, Hatay'ın her noktasına daima birlikte koştuk. İnsanlarımızın beklentilerini boşa çıkartmayacağız. Depremzede yurttaşlarımızın bu güç günlerini, daima birlikte yaşayarak, hissedeceğiz. Bu saatten sonra umutlarınızı yüksek tutun. Bütün bu deprem bölgesinin çocukları, yani bizim evlatlarımız, hepimize emanettir.” dedi.

İBB ve HBB ortasında “Deprem Protokolü” imzalandı

Depremzedelerle birlikte Halil İbrahim Sofrası’na oturan İmamoğlu, vatandaşların ağır ilgisi altında bölgeden ayrılarak, İBB’nin Antakya’da kurduğu Afet Uyum Merkezi’ne geçti. Burada tekrar bir ortaya gelen İmamoğlu ve Savaş, İBB Meclisi’nden 12 Nisan’da oy birliğiyle geçen karar uyarınca protokol imzaladı.

İmamoğlu ve Savaş tarafından imzalanan protokol uyarınca; İBB, zelzelelerle sarsılan Hatay’da bin süreksiz konut yapacak, içme suyu, kanalizasyon ve elektrik altyapısını onaracak. İBB Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı kararla, tüm bu çalışmalar için Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 62,5 milyon liralık nakdi yardım yapılacak.

İmza için düzenlenen aktiflikte konuşan İmamoğlu, İBB’nin, Kahramanmaraş merkezli iki büyük zelzelenin akabinde AFAD tarafından Hatay ile eşleştirildiğini hatırlattı. Zelzelenin birinci gününden itibaren, kurum olarak Hatay’da, HBB Lideri Savaş’ın uyumunda çalışmaya başladıklarını aktaran İmamoğlu, “Gerçekten profesyonelce, insanların gereksinimlerine koşan, tertipli hareket eden, iş birliği içinde hareket eden, yalnızca günü kurtarmayıp, geleceğin tasarlanması muhtaçlıklarını güzel bir halde tasarlayan bir süreç ortaya koyduk” halinde konuştu.

“Sorumluluğumuz devam ediyor”

İmamoğlu, İBB’nin Hatay’daki çalışmalarında bugüne kadar 8 bini aşkın çalışanın misyon aldığına değinerek, “Hem vazife alan arkadaşlarıma hem de siyasi manada da buradaki irtibatları sağlayan, bürokrasi dışında misyon alan Meclis üyesi arkadaşlarıma, yönetici arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Olağan sorumluluğumuz devam ediyor. 800’e yakın elemanımız, burada bizimle bir arada, Hatay Büyükşehir Belediyemizin öngördüğü çalışmalarını sürdürüyor. 300’e yakın aracımız da tekrar burada, tekrar Büyükşehir Belediyemizin uyumunda hizmetlerine devam ediyor” bilgilerini paylaştı.

Protokol imzalanmasının akabinde Antakya’dan ayrılan İmamoğlu, Samandağ ilçesine geçti. İmamoğlu, cuma namazını da Samandağ Ebul Fütuh Camii’nde kıldı.

Hibya Haber Ajansı