GündemHaber Girişi : 27 Mart 2023 15:50

İmamoğlu: “İşin içinden çok pis kokular geliyor”

İmamoğlu: “İşin içinden çok pis kokular geliyor”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, onarımı tamamlanma basamağına gelen Beykoz’daki Anadolu Hisarı’nda, Fatih Sarayburnu Parkı’ndaki şantiyede ve Beyoğlu Kabataş Transfer Merkezi inşaatı alanında incelemelerde bulundu.

İmamoğlu, Kabataş’taki inceleme seyahatinin akabinde gazetecilerin gündeme ait sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, “Sizin davanıza bakan hakimin kardeşinin KHK’yla ihraç edildiği ve FETÖ’yle ilişkili olduğu ortaya çıktı. Ne düşünüyorsunuz bununla ilgili” sorusuna şu cevabı verdi:

“Vallahi natürel İBB’de, ‘terör örgütüyle iltisaklı’ diye nasıl kıyamet koparıldığını biliyoruz. Kıyameti koparanların içinde, bakanından öbür kurumlara kadar varan makam sahibi beşerler var. HSK, bu hususta tek bir adım bile atmadı. Artık cezayı veren hakimin kardeşinin FETÖ iltisaklı olmasıyla ilgili süreç konuşulur durumda. Çok net; hani bu acı bir durum. İşin içinden çok pis kokular geliyor. Sanki nasıl bu türlü bir hakim atanmış? Bir kurgu mu yapılmış? Bir sürü şey insan düşünmeden edemiyor. Esasen uydurma bir mahkeme, uydurma bir dava… Düşünsenize; işte hala istinaf mahkemesinde bekletiliyor. En başta söylediğim üzere, Yargıçlar Savcılar Şurası, kıymetli bir imtihana tabidir. Şu ana kadar imtihanların hepsinde kaldı. Bakalım bu etapta ne yapacak? Avukatlarımız, süreci takip ediyor. Lakin ben, HSK’nın sınavının bir üstüne çıkıyorum. Ben bu süreci, buradan Türkiye Cumhuriyeti devletimizin Adalet Bakanı’na da havale ediyorum. Bakalım o bu hususa ne diyecek ya da nasıl bir takipte ya da kontrolde bulunacak.”





Hibya Haber Ajansı