GündemHaber Girişi : 10 Nisan 2023 20:50

İmamoğlu: “Kazananlar Kulübü değişti 86 milyon insanımızın kazanma zamanı geldi”

İmamoğlu: “Kazananlar Kulübü değişti 86 milyon insanımızın kazanma zamanı geldi”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda Tokatlılarla buluştu.

Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Evliya Çelebi, Derviş Ali ve Gazi Osman Paşa’nın Tokat ve Tokatlılarla ilgili söylediği özlü kelamlardan alıntılar yapan İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

İstanbul'da büyük bir demokrasi çabası verdiklerini söyleyen İmamoğlu, “Önce seçimi kazandık. Hilelere başvurdular. Seçimi elimizden almaya kalktılar. Onları yuhalamayın, onlar aslında yeterli bir demokrasi tokadı yediler, hala kendilerine gelemediler. Olağan o ortada bir misyon yaptıktan sonra, bu vazifemiz elinden elimizden alınınca, oraya vekaleten atanan kişi gelecek diye, benim makamımın ardına astığım ve ta Beylikdüzü'nden beri yanımda taşıdığım portreyi kaldırdılar. O portrede Mustafa Kemal Atatürk, bir köylüyle konuşuyor. O köylü Tokatlı, Turhallı. Mustafa Kemal Atatürk, 1930’larda yaşanan ekonomik buhranla bir arada, Tokat ziyaretinde insanları dinliyor, sıkıntılarını dinliyor. O çiftçi nasıl dinleniyor Atatürk tarafından? O fotoğrafı gözünüzün önüne getirin. Mustafa Kemal Atatürk, vatandaşın o köylüyü insanın gözünün içine bakıyor. Ben, Mustafa Kemal Atatürk'ten ilham aldım. Milletimin gözüne onun üzere bakıyorum.” diye konuştu.

“Çiftçisini düşünen Millet İttifakı geliyor”

Tokat’ın bir tarım kenti olduğundan bahseden İmamoğlu, “Buraya gelirken, beni karşılayan dostlarımın çabucak yanında bir metruk bina gördüm. Eski tütün fabrikası. Aslında Tokat, bir tarım kenti. Tokat, şu anda Türkiye'nin en fazla göç veren kenti. Tokat bunu hak etmiyor. Tokat'ın verimli bereketli toprakları var, ovaları var. Tokat'ta tarımı daima birlikte ayağa kaldıracağız. Daima birlikte çiftçimizi var edeceğiz. Yani siz çiftçiye fırsat verin, çiftçiye takviye olun; o vakit bu çiftçi hem üretim yapar hem kazanır hem kazandırır. Biz bunu yapacağız. Bunu en güzel bilen biziz. Halkçı, demokrat çiftçisini düşünen Millet İttifakı geliyor. Öğretmenlere atama. Evet, bizim taahhütlerimizden birisi. Biz, 100 bin öğretmen atamasını vazifeye geldiğimizde çabucak yapacağız.” tabirlerini kullandı.

“Kadın için, gençler için Millet İttifakı iktidarı geliyor” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Hanımefendileri koruyan, çiftçilik yapan bayanların toplumsal garantisini veren, bayanlara şiddete karşı asla ve asla taviz vermeyen, bayan hakları sıkıntısı üzerinden siyasi pazarlık yapmayan bir devri size getirecek olan Millet İttifakı iktidarı geliyor. Pekala bu iktidar ne vakit geliyor? 14 Mayıs'ta geliyor. 14 Mayıs'ta biz, hanımefendilere ‘Anneler Günü’ ikramı vermeye geliyoruz. Bu ülkenin genci, hayallerini bu ülkede kuracak. Bu ülkenin genci, hayallerini Tokat’ta kuracak, Erbaa'da kuracak, Reşadiye'de kuracak, Zile'de kuracak. Bizim gençlerimiz hayatı doya doya yaşamalılar.”

Millet İttifakı olarak, sandıklarda oy patlaması yapacaklarını belirten İmamoğlu, “Ben buradan, bütün Tokatlı hemşehrilerime söylüyorum. Ne demişti bu arkadaş ve bu takım, o bir avuç insan ve birçok kişi ve olağan ki Sayın Cumhurbaşkanı ne demişti? ‘İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır’ demişti. Yetinmedi, ne dedi? ‘İstanbul'u kaybeden, Türkiye'yi kaybeder’ demiştir. Son vakitlerde birinci sefer doğruyu gördü. Bu seçimi kazanacağız. İstanbul'da nasıl daima birlikte sandığa sahip çıktık; Türkiye'de de birebirini yapacağız. Ve milletçe kazanacağız. 86 milyon insanımız kazanacak. Bunların kazanma periyodu bitti. Kazananlar kulübü değişti. Bir avuç insanın kazanan kulübü vardı. Artık 86 milyon insanımızın kazanma vakti geldi.” formunda konuştu.

Hibya Haber Ajansı