GündemHaber Girişi : 10 Nisan 2023 17:04

İmamoğlu: “Mesela 10 tane metro, onlar başaramamış, becerememiş biz yapmışız”

İmamoğlu: “Mesela 10 tane metro, onlar başaramamış, becerememiş biz yapmışız”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Amasya’da vatandaşlarla bir ortaya geldi. CHP Genel Lider Yardımcısı Seyit Torun, Millet İttifakı’nın Amasya milletvekili adayları, Altılı Masa’nın Amasya vilayet liderleri ve belediye liderlerinin eşlik ettiği İmamoğlu, Anıt Meydanı’nda düzenlenen “Halk Buluşması”nda konuştu.

İmamoğlu, yağmura karşın alanı dolduran vatandaşlara özetle şunları söyledi:

“Bolluk ve rahmetle, milletimizle birlikte ıslanacağız. Gözyaşıyla değil, ümitsizlikle değil; umutla, umutla, umutla, rahmetle, bollukla, birbirini severek, coşarak, ayakta, yağmurla da tatlı tatlı ıslanacağız. Güneş açacak. Ona bakın. Umutla, geleceğe bakacağız. Memleketimin her insanını kalbinden geçen, en hoş hislerin var olacağı bir bahar geliyor. Ve milletçe başaracağız. Amasya, diğer bir hissin kenti. Burası; Cumhuriyet’in, Atatürk'ün adım adım attığı Cumhuriyet izinin kenti. Amasya, ‘Bu milletin istiklalini kurtaracak olan, milletin azmi ve kararlılığıdır’ kelamının çıktığı yer.”

“Neden kurtulacağız?”

Hayatı boyunca, ‘Ben, ben, ben, ben, ben’ diyenden kurtulunacağını söyleyen İmamoğlu, “Neden kurtulacağız? ‘Ben ne dersem o olur’dan kurtulacağız. ‘Ben ne dersem onu yapacaksınız’dan kurtulacağız. ‘Biz’ demeye geliyoruz, biz. Birlikte yönetmeye geliyoruz. Bu devir, bu seçim diğer bir seçim. Biz, bu vakit diliminde birleşeceğiz. Birliğin gücünü göstereceğiz. Birlikte kazanacağız, birlikte. Artık millet kazanıyor, millet. Milletin periyodu başlıyor, bir avuç insanın devri bitti, bitiyor, bitecek. Biz kazanacağız, birlikte kazanacağız.” diye konuştu.

“Bu akıl, 4 yıldır benimle uğraşıyor; millet anlıyor kimin uğraştığını” diyen İmamaoğlu, şöyle devam etti:

“Bir de bu akıl, öteki bir şey daha yapıyor: Dört yıldır benimle uğraşıyor. Siz anladınız kimin uğraştığını. Bana arkadaşlar diyor ki, illa ismini söyle. Millet anlıyor kimin uğraştığını canım. ‘Efendim, dört yıldır İBB'de çivi çakılmamış.’ Bir insanın, Allah, gönül gözünü kör eylemesin. O denli olunca, hiçbir şey görmüyor bunlar. Koca yapıtları göster, -mesela 10 tane metro, onlar başaramamış, becerememiş, biz yapmışız- onları göster; görmezler. Onun için bunların gönül gözleri de körleşmiş. Lakin olsun, onları da güzelleştireceğiz, göreceksiniz. Ben diyorum ki, ‘Allah aşkına, bu lafları bana yetiştireceğine, hala masanda duran, seçime bir ay kaldı, bir ay sonra esasen gidiyorsun, giderayak bir imza at. Neyin imzasını at? 300 otobüs alacağız, onun onayının imzasını at. Metroya kredi onayı alacağız; onun imzasını at. İmzayı atmaktan bile geri duran beşerler bunlar. Ben artık bir kente gidiyorum. O kentin belediye liderini ararım. Hiç partisine bakmam.”

Amasya Belediyesi’ne “Emre Can Bağa” teşekkürü

Amasya Belediyesine teşekkür eden İmamoğlu, “Bizim burada genç bir evladımız öldü. Allah rahmet etsin. Amasya Gençlik Kolları Liderimiz Emre Can Bağa. Ona rahmet diliyorum. Ruhu, yeri cennet olsun. Kardeşimizin ailesine sabır diliyorum. Bizim arkadaşlar, kardeşlerim, düşünmüşler; onun ismine park yapacağız. Bizden istediler. Biz de teknik ve ekipman takviyemizi sunduk ve yolladık buraya. Buradaki belediye de kabul etti. Ben Belediye Başkanı’na teşekkür ediyorum.” formunda konuştu.

“14 Mayıs’ta, millet ayağa kalkacak”

İmamoğlu, 14 Mayıs’ta, milletin ayağa kalkacağı bir gün olacağından bahsederek, “Ahlaklı ve faziletli bir siyasi periyot başlayacak ve biz o an itibariyle, apayrı bir geleceğe yelken açacağız. O geleceğe, daima birlikte yürüyeceğiz. Öbür bir seçim bu 14 Mayıs. İkna edin, misyon alın. Sandıkta misyon alın, oy kullanın. Sandıkta oy kullanma rekoru yaşayacak Türkiye. Bu seçim, milletimizin yüzyılının seçimi, 21. yüzyılın seçimi. Cumhuriyet’imizin 10. yıl seçimi. Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılının seçimi. Onun için çok değerli, onun için biz yöneticilerin sorumluluğu çok büyük. Lakin inanın, sizlerin de sorumluluğu büyük. O hoş evladım için çok çalışacağım. Her konuttaki bebek için çalışacağım. Her konuttaki çocuk için çalışacağım. Daima birlikte çalışacağız. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu liderliğinde çalışacağız.” tabirlerini kullandı.

Torun: “Bizi fakirleştiren bu iktidarı 14 Mayıs’ta göndereceğiz”

CHP Genel Lider Yardımcısı Seyit Torun da konuşmasında, “İnşallah 14 Mayıs'ta da Amasya'mızda bir hoşluğu paylaşacağız ve Millet İttifakı'nı vazifeye getirip, 13. Cumhurbaşkanı olarak da Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapacağız. Amasya'mızın her tarafı bereketli topraklarla dolu. Ne ekersen ek, ziyadesiyle verir. Fakat bunlar, çiftçiyi yok saydılar, üreticiyi yok saydılar. Ne yaptılar biliyor musunuz? Afrika'dan arazi kiraladılar, orada tarım yapmaya kalktılar. Artık bizi eti de otu da ithal eder hale getirdiler. Halbuki bizim bereketli topraklarımız var. Lakin bunlar, rant gözlerine o denli bürümüş ki, maalesef yalnızca rantı düşünüyorlar. Üreticiyi ‘yok’ kabul eden, fakiri yoksul yapan, gençlerimizi dışarı gitmek zorunda bırakan ve bizi fakirleştiren bu iktidarı 14 Mayıs'ta göndereceğiz. Üreticimiz kazanacak, çiftçimiz kazanacak, halkımız kazanacak” dedi.

Hibya Haber Ajansı