DünyaHaber Girişi : 31 Mart 2023 00:01

İmamoğlu: “Millet İttifakı, size 86 milyon insanımızın iktidarını yaşatacak”

İmamoğlu: “Millet İttifakı, size 86 milyon insanımızın iktidarını yaşatacak”

Edirne Belediye Lideri Recep Gürkan ve eşi Esra Çevik Gürkan ile çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan İmamoğlu çiftine, Çanakkale Belediye Lideri Ülgür Gökhan, Büyükçekmece Belediye Lideri Hasan Akgün ve Adalar Belediye Lideri Fazilet Gül eşlik etti.

İmamoğlu çiftinin Edirne’deki birinci durağı, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Salonu oldu. Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Millet İttifakı Edirne vilayet ve ilçe örgütlerinin iştirakiyle gerçekleştirilen aktiflikte bir konuşma yapan İmamoğlu, kentin sembol alanlarından Saraçlar Caddesi’nde vatandaşlar ve esnafla buluştu.

“Bütün Türkiye’yi dolaşmaya başlıyorum”

Mehteran bölüğü gösterisinin akabinde, eşi Dr. İmamoğlu ile el ele vatandaşları selamlayan İmamoğlu, Türkiye’yi dolaşmaya başladığını tabir ederek şunları kaydetti:





“Sultan Mehmet’in doğum gününde Edirne’de olmak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, İstanbul’u Osmanlı İmparatorluğu’na başkent yapan Fatih Sultan Mehmet’in bir evladı olarak, Edirne’de sizlerle beraber olmak benim için dünyanın en mutlu anlarından biri. Fatih Sultan Mehmet’i iyi anlarsak, bugünü de iyi anlarız. Fatih Sultan Mehmet’in neyi ifade ettiğini o dönemde eğer iyi bilirsek, bugün bizim bu topraklardaki sorumluluğumuzu daha iyi kavrarız.”

“O başkası, demokrasiyi istemeyendir”

İmamoğlu, “Millet İttifakı, size 86 milyon insanımızın iktidarını yaşatacak.” diyerek, “2017 yılından beri, ülkemizde bir demokrasi gayreti veriliyor. Demokrasiyi ne yazık ki aşağıya hakikat ivmelendiren hak, hukuk ve adaleti bertaraf eden anlayışa karşı, büyük bir gayret veriliyor. Birleşmek zorundayız. Birliğin gücünü, bir ortada olmanın gücünü, ülkemize daima birlikte hissettirmek zorundayız. ‘Ben, bu birliğin dışında kalacağım, kendi gücünü göstereceğim’ diyen, kusur yapar. Diğerinin ekmeğine yağ sürer. O oburu, demokrasiyi istemeyendir. Biz demokrasiyi istiyoruz. Biz, milletin ittifakını istiyoruz. Onun için birleşmemizi büyütelim. Birliğin gücünü büyütelim.” biçiminde konuştu.

“Son 10-15 yıllık kötü gidişe dur diyen bir dönemi başlattık”

“Dört yıldır İstanbul’dayız. İstanbul’u yönetiyoruz. 25 yıllık iktidarlarından sonra, İstanbul’u kazanıp, özellikle son 10-15 yıllık kötü gidişe dur diyen bir dönemi başlattık.” sözünü kullanan İmamoğlu, kelamlarına şöyle devam etti:

“Geçen sene temmuzda başladık, ‘300 günde 300 Proje’nin açılışını yapıyoruz her gün. ‘150 günde 150 Proje’ydi. Baktım yıl sonu 190’ı bulduk. Dedim, ‘Arkadaşlar, Mayıs’a kadar 300 yapar mıyız?’ ‘Yaparız’ dedi çalışma arkadaşlarım. Onların 25 yılda, senede 5 kilometre metro yaptıkları yerde, biz, neredeyse 15 kilometre yapıyoruz. Biz, İstanbul’un vadilerini ranta açmadık. İstanbul’un vadilerini, İstanbul’u en güzel parklarına dönüştürüyoruz. İstanbul’da bir tane kreş yoktu. Yüz elli tane kreş açmaya gerçek gidiyoruz. İstanbul’da her bahse değinen, her sorunu çözen bir idare olma çabası içerisindeyiz.”

“Doğruya oy kullansınlar diye uğraşacağız”

İmamoğlu, geleceğin teminat altında olması gerektiğini lisana getirerek,  “Bunu başaracağız. Az kaldı. Çok çalışacağız, milletimizin kalbine girip oylarını isteyeceğiz. Doğruya oy kullansınlar diye uğraşacağız. Oy versin vermesin, onları adaletle buluşturacağız. Vaktimiz az. Çok az vakitte, çok büyük işler yapmalıyız. Motamot Mustafa Kemal Atatürk’ün 10’ncu yılda, ‘Az zamanda çok büyük işler başardık’ dediği gibi, biz aynı başarıyı, hep birlikte göstermeliyiz. Hepinize çok güveniyoruz. Hepinizi çok seviyorum. Her şey çok güzel olacak.” diye konuştu.

“14 Mayıs’ta, Millet İttifakı’nı iktidar yapıyoruz”

Edirne Belediye Lideri Gürkan da konuşmasında, “Enez’den Lalapaşa’ya, ‘Her şey çok güzel olacak’ diyecek miyiz? Kelam mü? 14 Mayıs’ta birinci cinste, fakat birinci çeşitte, Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13.  Cumhurbaşkanı yapacak mıyız? Ekrem İmamoğlu’nu, Cumhurbaşkanı yardımcısı yapacak mıyız? Söz mü? Güzel Edirnem, 14 Mayıs’ın bizim için bir manası var. 14 Mayıs demek, bahar demek. Özgürlük demek, adalet demek, hiçbir çocuğun gece yatağa, aç girmemesi demek. 14 Mayıs’ta, ‘Yeter, söz milleti’ diyoruz. 14 Mayıs’ta, Millet İttifakı’nı iktidar yapıyoruz daima bir arada, daima birlikte” sözlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı