GündemHaber Girişi : 15 Nisan 2023 19:50

İmamoğlu:  “Ülkemizin geleceğine Millet İttifakı imza atacak”

İmamoğlu:  “Ülkemizin geleceğine Millet İttifakı imza atacak”

Cumhuriyet Meydanı’ndaki konuşması öncesinde İmamoğlu çiftine, Türkiye TFF 1.Lig'de bitime 5 hafta kala harika lige yükselmeyi garantileyen Samsunspor’un 55 numaralı formaları ikram edildi. 11 yıl ortanın akabinde Harika Lig’e çıkmayı başaran Samsunspor’u kutlayan İmamoğlu, şunları söyledi:

“19 Mayıs ruhunun kenti, Samsun'dayız. Kurtuluşa umudum kentindeyiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün ismiyle anılan birkaç kentten biri, Samsun'dayız. Benim şehrimdeyiz. Benim yöremdeyiz, benim bölgemdeyiz. Doğduğum denizin kıyısındayız. Evladınız geldi İstanbul'dan, Samsun. Sizi coşkuyla selamlıyorum.”

“Büyük ve kıymetli işler yapmak isteyen herkes gençlere güvenmek zorundadır”

İmamoğlu, “Büyük ve kıymetli işler yapmak isteyen herkes ancak herkes gençlere güvenmek zorundadır.” diyerek, “Gençlere hürmet göstermek zorundadır. Gençlere eşit ve adil davranmak zorundadır. Ben gençlere çok güveniyorum. Çok değerli bir seçime hakikat gidiyoruz. Sizlere önümüzdeki 14 Mayıs'taki seçimde, demokrasiyi vaat ediyoruz. Bu demokrasi gayretinin seyahati; hak, hukuk ve adalet seyahatidir. Asla vazgeçmemek gerektirir. İşte bu seyahatte, 14 Mayıs'ta sizlere Cumhurbaşkanımız olacak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamlarını getirdim. Bu kararlı seyahatte hepimize rol düşüyor.” sözlerini kullandı.





“Gençleri aldatmaya mı niyetleri var sanki?”

Gençlere seslenen İmamoğlu, “Memleketimizin bu hususta problemleri var. Az evvel gençlerden bahsettim sizlere. Yanlış yaptılar, yanlış yol yürüdüler. Bütün gençler ismine söylüyorum; kendini rahatsız hissetmeye başladılar. Ya da gençleri aldatmaya mı niyetleri var sanki? Fakat benim gençlerim uyanıktır, çeviktir, akıllıdır. Cumhuriyet’in gençleri onlar. Sevgili gençler; sizin samimiyet sınavınızdan geçmeyen hiçbir kimseye asla oy vermeyin, asla. Türkiye sizindir. Bu ülkeyi yönettiği ve her şeyi bildiğini düşünen beşerler kadar, sizin de bu ülkede hakkınız var.” biçiminde konuştu.

“21. Yüzyıla yürürken, Cumhuriyet’imizi ayağa kaldıracağız”

İmamoğlu, Türkiye’nin ihtiyaçlarına uygun marifetlerin bütün gelecek jenerasyonun elde edeceğini lisana getirerek, “Yüzüncü yılında, 21. yüzyıla yürürken, Cumhuriyet’imizi ayağa kaldıracağız. Gençlere dünyadaki akranlarından daha uygun imkanları, daha yeterli fırsatları sunacağız Gençleri, bütün dünyayla rekabet edebilir hale getireceğiz. Gençlere, kendi ülkelerinde özgürce yaşadıkları, hayallerini kurdukları, umut ve itimadı buldukları topraklarda yaşayacakları geleceği armağan edeceğiz. Gençlerimizi sesini kısamayacaklar. Twitter'larınızı kapatamayacaklar. Toplumsal medyalarınızı engelleyemeyecekler. Hayatta güçlü bireyler olmanızı sağlayacağız.” diye konuştu.

“Ülkemizin geleceğine Millet İttifakı imza atacak”

Millet İttifakı’nın oluşumunun güçlü olduğunu ileri süren İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Millet İttifakı'na itimadın. Millet İttifakı’nın takımlarına inancın. Bunun en yakın şahidi bu kardeşiniz. O birliğin gücü, bize İstanbul'u kazandırdı. Bize Ankara'yı kazandırdı ve başka kentlerimizi kazandırdı. Artık daha güçlüyüz. Altı siyasi partimiz var. Her bir partimizin takımlarıyla ve milletimizin evlatlarıyla, ülkemizin geleceğine Millet İttifakı imza atacak. Bu devir, bir siyasi yarış periyodu değil sevgili hemşehrilerim. Siyasi parti yarışı hiç değil. Bu periyot, ülkemizin demokrasisini inşa periyodu; hak, hukuk, adalet sisteminin tekrar kurulması periyodu.”

“Esas bayram, 15 Mayıs'ta”

İmamoğlu, “Ramazan Bayramımız mübarek olsun. Tahminen bu Ramazan Bayramı, bildiğiniz üzere olmayacak. Ekonomik meşakkatler var, sorunlar var. Lakin biliyorsunuz; 14 Mayıs'ta, çabucak, iktidar olur olmaz, Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere 15 bin lira prim verecek. Yani bayramlar devam edecek. Temel bayram, 15 Mayıs'ta. Demokrasi bayramı geliyor. Sevgili Samsunlular; son kontratımızı yapalım mı? Hazır mıyız? Bütün Karadeniz duyacak lakin. Her şey çok hoş olacak. Sizin dilinize kurban olur bu Ekmem kardeşiniz. Her şey çok hoş olacak.” tabirlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı