SiyasetHaber Girişi : 19 Mart 2024 16:33

İmamoğlu Ve Balyalı Pendik’te Ertuğrulgazi Mahallesinde Halkla Buluştu

İmamoğlu Ve Balyalı Pendik’te Ertuğrulgazi Mahallesinde Halkla Buluştu
İmamoğlu Ve Balyalı Pendik’te Ertuğrulgazi Mahallesinde Halkla Buluştu

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, yıllardır imar sorunu çözülemeyen Ertuğrulgazi ve Sülüntepe mahalle sakinleriyle, geçtiğimiz 16 Mart’ta, bir camiye ait dernek binasında bir araya geldi. Söz alan bir vatandaş, kendi mahallelerinde emsallerin diğer yerlere göre düşük olduğunu, buna karşın belediye kesintilerinin fazla olduğunu söyledi. Cin, bunun sebebini soran vatandaşa sinirlenerek, yurttaşı azarladı. Cin, vatandaşın, “Beni azarlayamazsınız” çıkışına, “Senin o sahip çıktığın CHP’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne emsalle ilgili verdiği yazı var” yanıtını verdi.

 

 

BALYALI’DAN CİN’E YANIT: NE PENDİK BELEDİYE MECLİSİ’NDEN NE İBB MECLİSİ’NDEN NE DE İBB BAŞKANI MAKAMINDAN BU ALANA İLİŞKİN TEK BİR SATIR YAZI BİLE GEÇMEDİ

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Pendik Belediye Başkan Adayı Tarık Balyalı, olayın yaşandığı Ertuğrulgazi Mahallesi’nde halk buluşması gerçekleştirdi.

 

 

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada ilk sözü alan Balyalı, “Ertuğrulgazi Mahallesi, Velibaba, Yayalar kısmen Sülüntepe kısmen; daha çok gecekondu alanlarının olduğu bölgeler, 30 seneden beri çile çekiyorlar. Ve insanların sabrı taşmış durumda. Ama ne yazık ki, geçen gün gördüm, Belediye Başkanımızın… Ben de gittim daha önce o camiye. Çok da güzel karşılandık. Muhtarımıza ve vatandaşlarımıza tavrını gördüm ve bundan büyük üzüntü duyuyorum” dedi.

 

 

Balyalı, Cin’in, İBB’nin emsalle ilgili yazı yazdığı iddiasına ise, “Elbette ki buranın rezerv içerisinde olduğunu ve yetkinin bakanlıkta bulunduğunu biliyorum. Ama bütün bu planların hepsini, Pendik Belediyesi yaptı. Pendik Belediyesi’nin yaptığı planları, bakanlık onayladı. Bazen duyuyorum, ‘Büyükşehir öyle söyledi. Büyükşehir şöyle bir yazı yazdı’ falan diye. Bunların hiçbir tanesine inanmayın. Ne Pendik Belediye Meclisi’nden ne Büyükşehir Belediye Meclisi’nden ne Büyükşehir Belediye Başkanı makamından bu alana ilişkin, buranın planlarına ilişkin tek bir satır yazı bile geçmedi. Bu planlarının tamamını yapan Pendik Belediyesi, onaylayan da Çevre Şehircilik Bakanlığı” yanıtını verdi.

 

“ONLARIN 30 YILDA PENDİK’TE YAPAMADIKLARINI TARIK BAŞKANLA BİRLİKTE, ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILDA YAPACAĞIZ”

Pendik’e yakın zamanda geldiğini hatırlatan İmamoğlu, “Ben, Tarık Başkanımın size olan bütün vaatlerine şahitlik ediyorum. Onunla beraber bu sürecin çözümünde, Ertuğrulgazi’deki insanlarımızın yıllardır beklediği sorunların çözümünde tüm gücümüzle yanında olacağımızı elbette buradan sizlere beyan ediyorum. Tek şartımız var. Bakın; 30 yıldır hayatınızda ne değişti, diye bir düşüneceksiniz. Biz, onların 25 yılda yapamadıklarını, İstanbul’da 5 yılda yaptık. Onların 30 yılda Pendik’te yapamadıklarını Tarık Başkanla birlikte, önümüzdeki 5 yılda yapacağız. Sizleri mutlu edeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz” diye konuştu. Pendik özelinde; Anne Kart’tan Halk Süt’e, Yuvamız İstanbul Kreşlerinden Ders Atölyelerine, İSKİ yatırımlarından meydanlara, otoparklardan tarımsal desteklere birçok alanda yaptıkları hizmetleri özetleyen İmamoğlu, şunları söyledi: “Pendik’in köylerine dokunduk. Çiftçinin yanında olduk. Çiftçi, ekemez, biçemez hale geldiğinde, pandemide biz onların yanlarına koştuk. Onların destekçisi olduk. Göçbeyli de -hiç unutmuyorum- dediler ki, ‘Burada bizim partimize yüzde 10 bile oy çıkmaz.’ Dedim, ‘Önemli değil. Biz oy değil, gönülleri kazanmaya gidiyoruz, hizmet yapmaya gidiyoruz. Oy hesabı yapmayacağız. Evet gönülleri kazanacağız. Duasını isteyeceğiz. Elbette oyunu da isteyeceğiz’ dedim. Ama onlar, oy vermeyenlere hasımlık yapar. Biz, oy vermeyenlere hizmet yaparız, hizmet. Aramızdaki fark bu” şeklinde konuştu.

 

“ERTUĞRULGAZİ’NİN SORUNLARINI ÇÖZMEYE HAZIR BİR EKİBİZ”

“Biz, her şeyden önce ‘vatandaş’ dedik, ‘şehrin ihtiyaçları’ dedik. Pendik için, Tarık Başkanımızla el birliği yaptık, iş birliği yaptık. Hep beraber, Ertuğrulgazi’nin sorunlarını çözmeye hazır bir ekibiz. Biz sizden, Pendik’te ‘Tarık Balyalı’ demenizi istiyoruz. Ertuğrulgazi Mahallesi hazır mı? Ertuğrulgazi Mahallesi sahipsiz olmayacak. Birlikte bu işi başaracağız. Ertuğrulgazi Mahallesi’nden, sadece Tarık Başkanıma değil, aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi meclis listesine de oy istiyoruz; tamam mı? E bir de bana da oy verirsiniz herhalde. Benim güzel hemşehrilerim; Allah’ın izniyle, size söz veriyoruz. İstanbul’un bütün sorunlarına koştuğumuz gibi, Ertuğrulgazi Mahallesi başta olmak üzere, Pendik’in diğer bütün mahallelerindeki mülkiyet, kentsel dönüşüm, sosyal konut süreçlerine de biz koşacağız ve bu sorunları biz çözeceğiz. Bu anlamda hazırız. 40 yıllık çilenize de biz son vereceğiz. Kentsel dönüşümü de biz yapacağız. Barınma, anayasal hakkınızı da biz sağlayacağız. Evinizi mutlaka koruyacağız. Aydos’taki rant arayışını asla müsaade etmeyeceğiz. Hak sahibi olduğunuzu biliyoruz, onu biz koruyacağız. Ve adaletli dönüşümü biz yapacağız, biz. Buna hazırız.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.