GündemHaber Girişi : 15 Nisan 2023 10:20

İMECE uydusu uzaya fırlatıldı

İMECE uydusu uzaya fırlatıldı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'nde düzenlenen merasimde konuştu.

Bakan Akar’ın konuşmasından kimi satır başları şöyle:

“Göktürk-1’den ve Göktürk-2’den sonra daha da ileri bir adım atmak suretiyle İMECE ile birlikte çok daha değerli yeteneği kazanmış olacağız. Bir taraftan Amik Ovası, başka taraftan da Himalaya Dağları’nı istediğimiz vakit görebilecek, bununla ilgili çalışmalarımızın muhtaçlığı neyse bunları da ilgili arkadaşlarımızla paylaşma fırsatı bulacağız.

Uzay sorununda bizim kesinlikle güçlü olmamız lazım. Uydu ile birlikte de bizim gücümüze güç katacak varlığımız. Hava kuvvetlerimiz, bu hususla yakından ilgilenmektedir. Kurduğumuz bir keşif uydu taburumuz var.





Türkiye’nin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güçlü ve büyük olması yalnızca bizimle alakalı değil, içinde bulunduğumuz NATO ittifakı için de büyük bir paha. Onlar için de büyük bir katkı sağlayacağını da herkesin görmesi ve bilmesi lazım. Bugüne kadar da yaptığımız çalışmalarla NATO’ya 70 yıldan fazla müddettir en faal halde bütün katkılarımızı sağladık. Bize verilen sorumlulukları da en faal halde yerine getirdik. Geldiğimiz nokta değerli ancak kâfi görmüyoruz. İnşallah daha çok çalışmak suretiyle çok daha ilerilere gideceğimize de bütün kalbimizle inanıyoruz.

Geçmişte bir sürü bu türlü teknolojik gelişmeleri daima seyirci olarak izledik artık kendi ülkemizin, milletimizin, insanımızın, mühendisimizin, personelimizin yaptıklarıyla hakikaten büyük bir gurur duyuyoruz. Uydunun ülkemize, milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize güzel ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı