GündemHaber Girişi : 22 Şubat 2023 15:54

IMF, Çin’in 2023 büyüme rakamını revize etti

IMF, Çin’in 2023 büyüme rakamını revize etti

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) iktisat uzmanları Çin iktisadının 2023 yılına ait büyüme beklentileri konusunda optimist olduğunu açıkladı. IMF; Çin’in bu yıl da dünyanın en yüksek büyüme oranına sahip kıymetli ülkelerden biri olacağı görüşünde.

IMF dünya iktisadına dair görüşlerini aktüelleştirdi ve Çin iktisadının 2023 yılında yüzde 5,2 oranında büyüyeceği yolunda iddia yaptı. Bu kestirim, IMF’nin geçen yılın ekim ayında yaptığı iddiadan yüzde 0,8 kadar yüksek. Ayrıyeten IMF, Çin’in ekonomik büyümesinin gelecek yıl da yüzde 4,5 oranında olacağı varsayımında bulundu.

Uluslararası Para Fonu’nun Çin’deki üst seviye temsilcisi Steven Barnett, bu ülkenin, içinde bulunduğumuz yılda en değerli ülkeler ortasında en yüksek büyüme oranına sahip olacağını düşündüğü Çin’in global ekonomik büyümeye de yüzde 30 oranında bir katkıda bulunacağı görüşünde olduğunu belirtti. Bu konuşma ve görüş alışverişleri, IMF’nin Çin’deki Ofisi ile Çin Toplumsal Bilimler Akademisi’nin Dünya İktisadı ve Siyaseti Enstitüsü ortaklığınca düzenlenmiş bulunan seminer sırasında gerçekleşti.

Bu çerçevede IMF, 2023 için öngördüğü global büyüme varsayımını yüzde 2,9 olarak belirledi. Bu oranın, 2022’nin yüzde 3,4’lük oranından daha düşük olması dikkat cazibeli. Lakin bu gelişmelerin art planında, IMF yetkililerine nazaran, Çin iktisadının harika muvaffakiyetinin global beklentileri düzeltmeye yaptığı katkı göze çarpıyor.





Kaynak: Çin Milletlerarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı